Jeden z hotelů v Zahradní ulici, který se nachází naproti sanatoriu Thermal, všakv pátek vyhlášku o nočním klidu kvůli hlasité produkci porušil. A tak tam na základě podnětu občanů přijela hlídka městské policie. Situace se po návštěvě strážníků zklidnila. Pět minut před půlnocí se však spustil na prostranství před Thermalem ohňostroj, který trval až do půlnoci. „Ve městě nejsou žádné akce, a přitom jsem se v pátek nevyspal. Nejdřív jsem nemohl usnout, protože jsem slyšel z reproduktoru nějakého moderátora, a když jsem konečně zabral, vzbudil mě ohňostroj. Když skončil, ozval se bouřlivý potlesk. Vypadalo to, že to bylo v rámci nějaké soukromé akce,“ postěžoval si Karlovarák. Bydlí v ulici Krále Jiřího, která se nachází právě nad Zahradní ulicí.

Ilustrační foto.
Kraje slaví letos dvacáté narozeniny

Velitel městské policie Marcel Vlasák uvedl, že strážníci žádný podnět k ohňostroji nedostali. „Krátce po dvaadvacáté hodině vyjela hlídka do hotelu v Zahradní ulici kvůli rušení nočního klidu. Byla tam nějaká moderovaná akce s produkcí. V hotelu se za to omluvili a na základě našeho výjezdu se následně tato akce přesunula dovnitř. O ohňostroji nás ale nikdo neinformoval,“ konstatoval Vlasák.

Pořádání ohňostrojů na území města zakázáno není. „Pořadatel ale musí nejen dodržovat bezpečnost a zajištění obsluhy, musí ale také respektovat noční klid, který v pátek začíná po dvaadvacáté hodině. V případě, že někdo dělá ohňostroj po této hodině, jednoznačně porušuje vyhlášku o dodržování nočního klidu,“ poznamenal velitel strážníků. Vyzývá veřejnost, aby se nestyděla o takových událostech městskou policii informovat. „V tomto případě nejde o žádné žalování. Za opodstatněné podněty od občanů jsme rádi, protože rozsah naší práce se neustále rozšiřuje a strážníků tolik nemáme, nemůžeme být zkrátka u všeho,“ dodal velitel strážníků Marcel Vlasák.