Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Zombie zahradní trpaslíci jsou hit! Budou strašit i na vaší zahradě?

2. června 2020 | 06:00

Malé dekorace udělají na vaší zahradě často velkou parádu, ale asi si pod slovem "dekorace" představíte spíš roztomilé sošky andílků nebo ptáčků pijících z fontánky... tak na to teď úplně zapomeňte! Tihle trpaslíci dodají vaší zahradě ten správný hororový nádech a možná budou mít i žádoucí efekt: Vyděsíte nepříjemné sousedy nebo odradíte nevítané návštěvy. Zombie trpaslíci jsou prostě hitem letošní sezony!

S roztomilými, barevnými trpaslíky se setkal snad každý. Ti, co mají rodinné domky nebo chaty či chalupy, jimi rádi zdobí své zahrady, trávník, záhony a různá zákoutí. Co by se ale stalo, kdybychom sympatické postavičky se špičatými čepičkami vyměnili za malé, ošklivé a a nevábně působící obludy, které by vyděsily i toho nejstatečnějšího návštěvníka? Budete se možná divit, ale někteří lidé mají i takové nápady, a není jich málo!

Děsivé zombie trpaslíky mají lidé na svých pozemcích jako opravdu originální dekorace zahrady a my můžeme jen hádat proč. Že by chtěli hlavně odradit nezvané návštěvy nebo namíchnout ne zrovna milé sousedy? Někteří jejich majitelé si je dokonce vyrábí sami, a jak je vidět, jejich fantazie rozhodně nezná mezí. Ostatní, méně zruční, je nakupují v internetových obchodech, ale ať už je jejich původ jakýkoli, budí prostě emoce. A o to tady jde.

No řekněte sami, jak byste se cítili, kdybyste takového zahradního trpaslíka nečekaně potkali na něčí zahradě? 

Autor: Adéla Ondroušková