Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Orální sex v Čechách: Průzkum zjistil, jak jsme na tom! Milujeme ho, nebo nenávidíme?

2. června 2020 | 06:00

Orální sex je sexuální praktika, kterou by spousta mužů, ale i žen klidně provozovala jako jedinou až do konce života, pokud by si mohla vybrat. To alespoň vyplývá z průzkumu. Naštěstí si nemusíme vybírat a sex může zůstat hravý a pestrý, což baví asi úplně všechny. Ovšem Češi to s orálním sexem mají asi takto.

Orální sex patří mezi oblíbené sexuální praktiky Čechů, užívá si jej asi pětasedmdesát procent z nich. Nejčastěji jde o lidi ve věku sedmadvacet až pětatřicet let a padesát čtyři let až šedesát pět. Nad všemi ostatními sexuálními praktikami by orální sex upřednostnila čtvrtina mužů a šestnáct procent žen.

Při sexu, ať už jakéhokoliv druhu, je mimo jiné pro osmapadesát procent lidí důležitý oční kontakt s partnerem či partnerkou. To vše vyplývá z nejnovějšího průzkumu, který si nechal zpracovat sexshop Ruzovyslon.cz na vzorku více než tisícovky lidí.

„Muži nejenže častěji praktikování orálního sexu přiznávají, ale rovněž jej častěji sami iniciují, a to v asi třicet šest procentech případů. Ženy naopak v průzkumu častěji odpovídaly, že k orálnímu sexu došlo z iniciativy partnera,“ doplňuje Adam Durčák ze sexshopu Ruzovyslon.cz.

Podle nedávného průzkumu zahraniční webové platformy Superdrug Online Doctor se ukázalo, že pokud by si lidé měli vybrat jen jednu sexuální praktiku, které by se poté po zbytek života věnovali, asi třicet procent mužů by zvolilo právě orální sex. „Na to samé jsme se zeptali i v našem průzkumu a výsledek byl vcelku podobný: V případě Čechů by orální sex nad všemi ostatními praktikami upřednostnilo asi pětadvacet procent mužů, žen pak asi šestnáct procent. Jasně ale vede vaginální sex, který by volilo zhruba šedesát sedm procent mužů a bezmála sedmdesát sedm procent žen,“ prozrazuje Adam Durčák.