Nádor, šelest na srdci a špatná játra. Andy musí pravidelně navštěvovat veterináře

od Nikola Jaroschová
2 minuty čtení
Andy 2
Andy 2

Andy se do útulku dostal v květnu minulého roku. Bylo štěstí, že si lidé všimli, jak se potuluje po ulicích, a tak zavolali do útulku. Kdyby k němu byli lhostejní, mohl ho čekat špatný osud. Prožil si toho dost a teď jen touží po klidném a milujícím domově.

Zmatený a opuštěný

Třináctiletého Andyho si všimla slečna s pánem, kteří zrovna projížděli kolem. Viděli, jak starý pejsek zmateně pobíhá sem a tam, a bylo jasné, že páníček nikde v okolí není.

Kolem něj projela spousta aut, ale nikdo se nenamáhal zastavit a ověřit, zdali je Andy v pořádku. Až mladý pár, který se rozhodl situaci prověřit, mu zachránil život.

Majitele nemohli najít

Pár se snažil zjistit, komu se Andy ztratil, ale neúspěšně. Viděl, jak je špinavý a zanedbaný, a napadlo ho, že už je možná na ulici delší čas. Slečna se proto rozhodla, že pejska převezou do útulku v Broumově.

Majitel se zachoval jako zbabělec

Útulek dal pejska do pořádku a usilovně hledal majitele. Všichni se domnívali, že Andyho někdo hledá. Jaké bylo jejich překvapení, když našli jeho pána, který jim sdělil, že už nepočítal s tím, že se pes vrátí.

„Myslel jsem, že odešel na smrt,“ hájil se majitel. Nakonec prohlásil, že už psa nechce a raději ho nechá v útulku. Pro Andyho to musela být velká rána, ale v útulku o něj bylo dobře postaráno.

Zdroj: Pes v nouzi

Cesta k veterináři

Teprve u veterináře došlo na pořádnou prohlídku. Vyšlo najevo, že má Andy nádor na pacce, jeho srdce trápí šelest a nemá v pořádku ani játra. Veterináři se snaží, ale nemohou mu více pomoci.

Proto Andy pravidelně chodí na kontroly a navštěvuje ho také slečna, která ho před časem zachránila.

Snaží se i na stará kolena najít domov. Je to milující pes, který miluje krátké procházky, mazlení a ve svém věku také zasloužený odpočinek. Kdyby se dostal do baráčku se zahrádkou, byl by znovu šťastný.

Článek byl zpracován na základě příběhu, fotografie zachycují skutečné zvíře.
Autor: Redakce ve spolupráci s Nadačním fondem PES V NOUZI

Nadační fond PES V NOUZI pomáhá více jak třiceti útulkům v České republice a jejich svěřencům s náklady. Hradí veterinární péči, krmivo, pamlsky, ale i nové boudy, kotce a agility prvky, aby čas strávený v útulku pejskům aktivně utekl. Pomoci můžete s námi! Číslo transparentního účtu je 745746747/0600.

Zdroj: Pes v nouzi


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články