KRAJSKÉ VOLBY 2020: Čunek bude obhajovat post hejtmana

Foto: KDU-ČSL
ZLÍN - V rámci Krajské nominační konference KDU-ČSL byl lídrem kandidátky zvolen Jiří Čunek, který bude v nadcházejících krajských volbách obhajovat post hejtmana. Server Zlin.cz o tom informoval krajský tajemník strany Martin Schön.

Jiří Čunek získal přes 90 procent hlasů všech delegátů. Této podpory si podle svých slov nesmírně váží. „Pochopitelně chci pokračovat v pozici hejtmana, abych dokončil velké projekty, které jsem začal. Jedině tak může dojít k rozvoji našeho kraje. Máme většinu věcí, které ke spokojenému životu potřebujeme. Zapomněli jsme však budovat špičkové zdravotnictví. Není to jen nová nemocnice, ale rekonstrukce a dostavba všech ostatních, které tady máme. Jak ukázala kovidová krize, zdraví musí být na prvním místě a k tomu potřebujeme špičkové zdravotníky, kteří přijdou jen za špičkovými nemocnicemi,“ konstatoval Jiří Čunek.

O 2. až 5. místo kandidátky se utkalo 8 kandidátů. Na druhém místě nakonec bude starosta Starého Města a kandidát do Senátu Josef Bazala, na třetím místě a čtvrtém místě Zdislava Odstrčilová, 1. místostarostka Valašského Meziříčí a Robert Teleky, lékař a zastupitel města Vsetín a na pátém místě radní Zlínského kraje a kandidátka do Senátu v obvodě Zlín Michaela Blahová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x