V galerii najdete tipy, jak být tchyní na jedničku.

Jedna z mála

Na začátku vztahu s přítelem jsem se snažila s tchyní vycházet. Neměla jsem s ní problém a byla vcelku milá. Neskrývala nadšení, že si její syn konečně našel ženskou pro život. Postupem času jsem se dozvídala střípky z partnerovy minulosti a nestačila jsem se divit. Každá jeho přítelkyně jí byla proti srsti. Muž sice tvrdil, že jsem první, koho má ráda, ale stejně mi vrtalo hlavou, co si o mně skutečně myslí.

První chyby

V pravém světle se ukázala během mého těhotenství. Neměli jsme ještě vyřešené bydlení a moji rodiče byli jediní, kdo nám nabídl pomoc. Přestěhovali jsme se k nim a soustředili se na příchod miminka. Od samého začátku jsem byla na rizikovém těhotenství a zdržovala jsem se hlavně doma. Tchyně si to vyložila po svém a začala mě osočovat, že jsem na ni zanevřela. Nakonec se osmělila a k mým rodičům jezdila bez ohlášení. Měla za to, že když tam bydlí její syn, je vítaná. Bylo nám to hodně nepříjemné. Jednou moje matka vylezla polonahá z vany, jindy otec dospával po noční směně, pak jsem zrovna uspávala miminko. Přišla nečekaně a divila se, že jsme z její přítomnosti rozčarovaní.

Štvanec

Když jsem ji na nevhodné chování upozornila, urazila se. Přestala k nám jezdit úplně a od té doby do mě rýpe. Napadá mého přítele, je špatně oblečený, neostříhaný, přibral. Je to k vzteku, ale ona na naše pokusy o smír nereaguje. Nejradši by vedle něho viděla dceru jedné ze svých kolegyň. Pořád ho nabádá, aby se u některé z nich stavil. Div mu ji necpe do postele. Jednou už jsem to nevydržela a zaútočila na ni s tím, že mi její chování vadí. Bez emocí mi odpověděla, že za tím, co říká, si stojí. Fajn, já mohu s jistotou říct, že už se u ní doma neobjevím.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.