Djokovič chce finančně podporovat žebříčkově níže postavené tenisty dlouhodobě. Nadal s dalším fondem souhlasí

2. 6. 2020, 10:14
Aktuality 0
Novak Djokovič, Rafael Nadal a Roger Federer během koronavirové přestávky vymysleli fond, který nakonec pro hráče z nižších pater žebříčku vybral přes šest milionů dolarů. Světová jednička Djokovič chce ve finanční pomoci žebříčkově níže postavených hráčů pokračovat i po koronavirové pauze. Tuto myšlenku posvětil antukový král Nadal.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Žebříčkově níže postavení hráči jsou momentálně kvůli koronavirové přestávce bez jakýchkoli výdělků. A na rozdíl od elitních tenistů, kteří mají dopředu vyděláno, to pro ně může znamenat existenční potíže. Proto se Big Three rozhodla založit fond pomoci těm, kteří se mohli dostat do finanční tísně. Ve spolupráci s tenisovými organizacemi se nakonec vybralo přes šest milionů dolarů.

Hráči z nižších pater žebříčků ale mají často finanční problémy i za normálního chodu. Proto by chtěl Djokovič v pomoci na jejich adresu pokračovat i poté, co se tenisový svět vrátí do normálu.

"My už jsme si vydělali dost, abychom měli pohodlný život a můžeme za to být vděční. Je tu ale 95% tenistů, kteří v takové situaci nejsou a potřebují pomoc. Hlavně ti, kteří jsou na žebříčku níže. Teď dokonce nemají možnost bojovat na turnajích a vydělávat peníze. Někteří z nich zvažují konec kariéry," uvedla světová jednička.

S nápadem Djokoviče pokračovat ve finanční podpoře souhlasí Nadal. Přispívat mají opět hráči elitní stovky. "Pomůže to hráčům, kteří se dostali do obtížné situace. Tenhle fond nepomůže jen hráčům, ale tenisu obecně. V takto těžkých časech je potřeba myslet na ty, kdo na tom nejsou tak dobře jako vy."

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist