Hlavní obsah

Klasická krejčovina v podání návrhářky Zuzany Kubíčkové

Novinky, Linda Humlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní jaro bylo v lecčem přelomové. Velké množství akcí bylo zrušeno, lidé přišli o příjmy a život se na chvíli zastavil. Na druhou stranu se prohloubily vztahy, ukázaly se charaktery a konečně jsme si našli čas na věci, které jsme dlouho odkládali. Jak využila tuto přestávku návrhářka Zuzana Kubíčková?

Foto: Marek Mičánek

Ukázka z kolekce

Článek

Doba nám poskytla prostor na to se zastavit a přemýšlet a nabídla nám příležitost dělat věci nově. Z původně plánované velkorysé show Zuzaniny nové kolekce sešlo a místo spěšného dokončování nastal klid na přemýšlení, další úpravy kolekce a nad pěnu dní vyplula také dlouhotrvající reflexe nad rychlostí módního kolotoče.

Gucci a Saint Laurent: Přehlídky už vyšly z módy

Styl

Nová kolekce pokračuje v tématu, jímž se návrhářka zaobírá dlouhodobě a které by se dalo označit jako „klasická krejčovina“. Linie Pop směřuje k vytvoření nekonečně dlouhé ready to wear kolekce, v níž své místo nacházejí nadčasové a univerzální, dobře kombinovatelné modely.

Foto: Marek Mičánek

Ukázka z kolekce

Oproti loňské kolekci je ta letošní více pragmatická. „Je to moje verze power dressing. Byznys styl, kde je ve střizích náznak formálnosti a reprezentativnosti, ale převládá ženský element,“ popisuje Zuzana.

Siluety nezapřou inspiraci stylem devadesátých let – zvýrazněná linie pasu, velká ramena, nařasené rukávy a nabírané kalhoty modelující boky. V kolekci se objevuje několik typů saka, kabátů, kalhot, topů, košilových topů i večerních šatů, které doplňují pro Zuzanu typické bustier (top nošený místo podprsenky).

Foto: archiv návrhářky

Top, 11 000 Kč. Šaty, 18 300 Kč. Modré kalhoty, 10 400 Kč. Sako 36 900 Kč.

Zuzana Kubíčková je absolventkou UMPRUM (Vysoká škola uměleckoprůmyslová v Praze). Na svém kontě má několik ocenění, včetně titulu Módní designér roku, a je jednou z nejvýznamnějších postav české módy. Její modely jsou ženské, provokativní a vyčnívají kvalitním zpracováním se smyslem pro detail.

Reklama

Související články

Jaké trendy vládnou letošní plavkové sezoně

Výběr plavek není zdaleka jednoduchá záležitost. Musí splňovat vlastnosti perfektně střiženého spodního prádla, a přitom být trendy, protože nás v nich uvidí...

Výběr článků

Načítám