ZA 30 DNÍ JSME SPUSTILI SLUŽBU, KTEROU STÁT NEZVLÁDL ZA 30 LET

Společnost ADOL Monitor spustila neziskový portál www.pracujteprostat.cz. Jedná se o unikátní inzertní portál, na kterém jsou denně zveřejňovány nabídky zaměstnání vyhlášené městy, obcemi a státními institucemi. V současné době neexistuje centrální systém, kde by obce a města měla povinnost zveřejňovat vydávané dokumenty, resp. nabídky práce. Tento projekt má za cíl podpořit zaměstnanost ve státní správě a samosprávě a zmírnit negativní ekonomické dopady pandemie COVID-19 v ČR.


"V posledních několika měsících se všichni potýkáme s dopady celosvětové krize způsobené koronavirem. Když jsme zaznamenali výraznější nárůst počtu nezaměstnaných, tak jsme přemýšleli, jak bychom lidem jednoduše a přehledně umožnili sledovat nabídky zaměstnání vyhlášené městy a obcemi. Pak jsme za 30 dní, s podporou našich IT kolegů, spustili tento nový inzertní portál. Jsme si rovněž vědomi toho, že pro města a obce není obsazování pracovních míst mnohdy jednoduché. Veškerá inzerce pro města a obce je proto zdarma." Pavel Tomek - majitel ADOL Monitor.


Portál funguje na bázi mapové aplikace, kde si uživatelé mohou zvolit požadovanou lokalitu či konkrétní město/obec. Pracovní nabídky jsou vkládány do mapy podle toho, který úřad nebo státní firma inzerát zveřejnily. Všechny nabídky práce jsou ručně zpracovávány a kontrolovány. V detailu nabídky je uveden originální dokument s výzvou a kontakty na odpovědné osoby. Nabídky zaměstnání lze filtrovat dle konkrétních požadavků - platová třída, nástup od, termín podání přihlášky apod.


Díky portálu pracujteprostat.cz mohou města a obce prostřednictvím odkazu na svých stránkách, ukázat občanům pracovní nabídky nejen ze své obce, ale i v okolí 5, 10, 30 km apod. Věříme, že tato iniciativa pomůže nejen lidem, kteří hledají zaměstnání, ale také městům a obcím efektivněji obsazovat volná pracovní místa.


Základem pro vytvoření inzertního portálu byla služba www.edesky.cz, jejímž cílem je přispět ke zefektivnění procesů veřejné správy a její digitalizaci. Portál monitoruje elektronické úřední desky měst, obcí a státních institucí v ČR. Úřady mají povinnost dokumenty zveřejňovat pouze na svých úředních deskách. Města a obce tak mohou prostřednictvím portálu edesky.cz snáze komunikovat s občany a sdělovat důležité informace.


Kontakt:

ADOL Monitor

www.pracujteprostat.cz

Klíčová slova ČR-práce-služby-správa-zaměstnanost-internet-sociální-firmy-obce-ADOL Monitor

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Média, společnost a životní styl
Služby, cestovní ruch
Obchod, marketing
IT, telekomunikace
Politika, veřejná správa a soudy

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.