Při pádu do jímky s vodou zemřelo v pondělí odpoledne na Svitavsku dítě

Ilustrační foto

Při pádu do jímky s vodou zemřelo dítě

Tragická událost se odehrála v pondělí na Svitavsku. Záchranáři tam bojovali o život dítěte, které za dosud nejasných okolností spadlo do jímky a topilo se. Chlapec i přes veškerou snahu záchranných složek zemřel.

V pondělí po čtvrté hodině odpoledne vyrážela záchranka do Ostrého Kamene nedaleko Svitav na oznámení o dítěti, které mělo být po tonutí v jímce na zahradě rodinného domu bez známek života. Oznámení dostali záchranáři zhruba ve čtvrt na pět.

„Můžeme potvrdit, že jsme včera v odpoledních hodinách zasahovali ve spolupráci s leteckou záchrannou službou u nezletilého pacienta na Svitavsku, naše posádky byly na místě události zhruba do pěti minut od přijetí tísňové výzvy,“ sdělil Aleš Malý, mluvčí pardubických záchranářů.

O resuscitaci dítěte v bezvědomí se pokoušely záchranné složky déle než hodinu. Jak dlouho byl chlapec bez pomoci pod hladinou vody, není jasné. Obnovit základní životní funkce se už bohužel zdravotníkům nepodařilo. Dítě se pravděpodobně na chvíli ztratilo z dohledu rodině a pohybovalo se po zahradě. K neštěstí stačil okamžik.

„S ohledem na rodinu nebudeme k případu poskytovat žádné další informace,“ řekla mluvčí krajské policie Eva Maturová. Členům rodiny byla na místě poskytnuta psychologická pomoc od policejních interventů. Právě policie teď musí prošetřit okolnosti tragické události.

Tagy: