Hlavní obsah

Křesla ve tvaru mušlí jsou elegantním kouskem do dámských pokojů

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mušle a lastury jsou ideální inspirací pro vznik křesel. Právě tyto přírodní tvary jsou totiž jako stvořené pro pohodlné posezení a odpočinek. Elegantní organické tvary křesel zapadnou hlavně do dámských a dívčích pokojů a budoárů.

Foto: Sweetpea a Willow (2x)

Křesla ve tvaru mušlí se nejvíc hodí do dámských pokojů a budoárů.

Článek

Inspirace přírodními tvary je v poslední době hodně v kurzu. Takové nábytkové kousky skvěle zapadnou do prostor zařízených v klasickém nebo i v boho či koloniálním stylu.

Prostor pak můžete doladit záplavou rostlin a přírodních materiálů typu dřevo nebo kámen.

Foto: Beaumonde, Artisanti

Tento typ křesel zapadne do interiérů v přírodním stylu.

Výhodou těchto křesel je jejich bohaté čalounění sedací části. Po posazení se v nich cítíte chráněni podobně jako živočich ve své schránce. Jsou dobrou volbou předně pro ty, kdo hledají nábytek pro odpočinek a relaxaci.

Foto: Melody Maison, Audenza

Do reprezentativních prostor volte kousky v tlumených tónech.

Velkým trendem poslední doby je jako materiál samet. Právě on je ideální volbou pro potah křesel tohoto typu. Sametové čalounění působí hodně elegantně a sofistikovaně. Uplatní se proto i v interiérech, které slouží k reprezentačním a společenským účelům.

Rozhodně ale jde o materiál, který vyžaduje péči a nehodí se do hodně provozně zatížených prostor s malými dětmi nebo početnými domácími mazlíčky.

Foto: Covet House

Pokud chcete, aby bylo posezení pohodlnější, volte ke křeslu i podnožku. Ideálně ve stejné barvě.

V kurzu jsou zejména pudrové pastelové odstíny typu starorůžová, blankytně modrá nebo naopak odstíny, které v kombinaci se sametem působí dramaticky a noblesně, jako je třeba tmavě zelená nebo modrá.

Foto: Flora Furniture (2x)

Křeslům sluší sametové potahy a podnoží v barvě zlata nebo mědi.

Tento typ křesel je určený do interiérů, kde se má relaxovat a odpočívat. Skvěle zapadne třeba do oblíbeného hygge stylu, kterému vévodí pohodlné nábytkové kousky.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám