Hlavní obsah

Kupujte si letenky jako jste kupovali toaletní papír, žádá pilot cestující

Novinky, mšv

Letecká přeprava kvůli koronaviru utrpěla. Aby krizi překonala, je potřeba, aby lidé začali opět cestovat. Pasažéry o to prosí pilot společnosti Virgin Atlantic Chris Pohl, který skrze Instagram požádal, aby lidé kupovali letenky stejně jako předtím kupovali toaletní papír. Pilotova výzva se na internetu stala virální, píše server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Šestapadesátiletý Pohl zveřejnil na Instagramu fotografii, na níž je oděn v uniformě a drží kartonovou ceduli s nápisem Kupujte letenky jako jste kupovali toaletní papír. Po zveřejnění snímku mu prý vyjádřili podporu lidé z celého světa.

Australan, který aktuálně žije nedaleko francouzského města Toulouse, doufá, že jeho zpráva pomůže letectví opětovně nastartovat. „Prosím, sdílejte tuto zprávu se všemi, které znáte. Potřebujeme, aby si svět začal opět kupovat letenky, které aerolinkám umožní naplnit letouny a rozjet tak létání,“ vysvětlil Pohl. „Jediná věc, která nás drží zpátky jsou naši věrní zákazníci a cestující. Bez vás zůstaneme na zemi,“ napsal pilot.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

BUY AIRLINE TICKETS LIKE YOU BOUGHT TOILET PAPER Imitation is the sincerest form of flattery. I have been following @dudewithsign since I started on Instagram and I saw @pilotcharlotte posted a similar message. I put them together to make my own version. Please RE-POST and pass this message to everyone you know, because it’s REAL. We need the world to start booking tickets, which will allow airlines to fill aircraft and get us all flying again. The only thing holding us back, is you; our loyal customers/passengers, without you, we’re grounded. Let’s get the world flying again. #buyairlineticketslikeyouboughttoiletpaper #dudewithsign #letusfly #fly #goflying #bookaholiday #flyaway #getairborne #bookaflight #toiletpaper #airline #airlinetickets #pilot #fun #pilotsofinstagram #letsgosomewhere #letsgoeverywhere #letsgoflying #letsgoonholiday #bookaholiday #togetherintravel #aviation #aviationneedsyou #repost

Příspěvek sdílený Captain Chris 👨🏼‍✈️ (@captainchris), Kvě 30, 2020 v 4:04 PDT

Pohl se zprávou na kartonové ceduli nechal inspirovat jiným známým instagramovým profilem dudewithsign — uživatelem, který se fotí s nejrůznějšími vzkazy na cedulích. „Přišla mi spousta zpráv, emailů a měl jsem hodně telefonátů. Mnoho cestovních agentů se ptá, zda mohou tu fotku použít, což mohou. Ten snímek není o mě, je to zábavná zpráva, která má namotivovat lidi, aby si kupovali letenky,“ vysvětlil pilot Daily Mailu.

Pohl dodal, že letectví nikdy nezasáhla větší krize než ta nynější koronavirová. „Za roky létání jsem nikdy nic takového nezažil, ani po 11. září nebo po epidemii SARSu. Moji kolegové ve Virgin Atlantic i já jsme ale optimisté,“ řekl pilot.

Na výměnu sedadel v letadlech mohou lidé kvůli koronaviru zapomenout

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám