Brian Shaw: cesta za 701 librami (317,8 kg) v benčpresu (XI.)

Pokud jde o váhu na čince, má Brian Swah za sebou zatím nejtěžší trénink na své cestě za impozantní známkou v raw benčpresu. V nejtěžší sérii zvládne čtyřnásobný držitel titulu World´s Strongest Man tři opakování tlaku vleže s 231,3 kg. Pravda, poslední opakování je trochu problematické a Shawův sparingpartner Tyler Styckle má v jednu chvíli ruce na čince, jde ale spíš jen o akt jištění, aniž by Brianovi opravdu pomohl. Sám Shaw přiznává, že čekal, že v posledním opakování půjde do tuhého, těší jej však, že všechna opakování byla pauzovaná, tedy se zastavením činky na hrudníku.

Cesta za benchpressom weider-mega-mass-4000-7-kg-kvalitny-gainer-fit-plus

Stávající tréninkový protokol by jinak Brian charakterizoval jako permanentní nárůst – ať už tréninkové objemu, konkrétně počtu sérií, nebo zátěže, respektive někdy obojího současně. Jeden z nejlepších strongmanů historie je rovněž pevně přesvědčen, že se ubírá po správné cestě. Ostatně výsledky prý mluví jasnou řečí. Pokud vás zajímá progres Shawovy výkonnosti, podívejte se i na předchozí díly seriálů, jež v okomentované podobě najdete na našem webu.

Po vrcholné sérii třech opakování benčpresu s 231,3 kg pokračuje Brian v tréninku dynamickým tlakem vleže (4 x 3 x 195 kg) v supersetu s přitažením (vleže na zádech) činky zavěšené v gumových expandérech k hrudníku. Závěr tréninkové lekce pak patří izolovanému procvičení prsou (rozpažování s kladkami), bicepsů (zdvihy na horních kladkách) a tricepsů (francouzské tlaky s jednoručkami hlavou dolů).