Hlavní obsah

Chorvaté se koronaviru nebojí

Novinky, Kristýna Léblová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chorvatsko

Chorvatsko koronavirová pandemie nezasáhla tak drasticky jako jiné státy, proto jsou místní veskrze pozitivně naladěni. Většina z nákazy strach nemá a někteří si dokonce myslí, že jsou informace ohledně nemoci zkreslené. Život v Čechy oblíbené dovolenkové destinaci se proto rychle vrací do normálu.

Chorvaté se koronaviru nebojíVideo: Novinky

 
Článek

Hlavně mladí si pobyt venku a v restauracích užívají. „Země se vzpamatovává, lidé se scházejí v kavárnách a barech, jinak tu není nic moc co dělat, protože všechny akce jsou zrušené,“ řekl Novinkám mladý student Ivan, který si vyšel na procházku nafotit krásy Zadaru pro svou ročníkovou práci.

„Zatím jsme tu nepotkali žádné turisty, jste první, ale věříme, že se brzy objeví, tady bylo tak málo nakažených, že není důvod sem nejet,“ řekla Diana s tím, že mladí lidé určitě strach z nákazy nemají, ani obavy z toho, že by do země mohli vir přivézt turisté, ale podle ní by starší obyvatelstvo mělo stále dodržovat určitá pravidla a nechodit na místa, kde se shlukuje hodně lidí.

Našli jsme českého turistu v Chorvatsku. Domů se zatím vrátit nehodlá

Cestování

„My jsme přijeli do Zadaru na výlet, ale jsme z jiného města. Měli jsme strach z viru, ale už se nebojíme. Myslíme si, že spousta informací ohledně nakažených a samotné nemoci je zkreslená,“ svěřila se Aris.

Země epidemii zvládla 

Starší manželský pár ze Záhřebu vyrazil do Lovratu na pracovní cestu. Podle jejich slov se koronaviru vůbec neobávají, protože si vyrobili vlastní produkt na posílení imunity a díky němu nebyli nemocní už více než pět let.

„Je to vyrobené z kozího a koňského mléka a bylinek. Imunita je důležitá, a když se o ni staráte a posilujete ji, tak se vám nemoci vyhnou,“ řekla Novinkám Danijela Balikic.

Podle ní Chorvaté zvládli epidemii skvěle. Navíc prý mají skvělé zdravotnictví. Pokud budou turisté dodržovat veškerá nařízení, není důvod se viru obávat.

Na konci května neobvyklé. Na chorvatských plážích se sluní jen pár místních

Cestování

V Chorvatsku není povinnost nosit roušky kromě obsluhy v restauracích a hotelech je nikdo nenosí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám