Plíškovou čeká první zápas po pauze. ‚Nikdy se nestalo, že bych tak dlouho nehrála,‘ říká tenistka

Tenistka Karolína Plíšková si po čtvrt roce zahraje soutěžní zápas. Nejlepší česká singlistka ve světovém žebříčku se kvůli nedávným potížím se zády nezúčastnila prvního domácího turnaje po koronavirové přestávce v areálu Sparty ve Stromovce. Do toho dalšího s názvem LiveScore Cup na pražské Štvanici už ale nastoupí a jak sama přiznala, kvůli dlouhé přestávce neví, co od sebe čekat.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková v utkání třetího kola Australian Open

Tenistka Karolína Plíšková se těší na první zápas po koronavirové přestávce | Foto: Edgar Su | Zdroj: Reuters

Plíšková bude nejvýše nasazenou hráčkou turnaje na pražské Štvanici. Během nouzového stavu hrávala zpočátku se sestrou, poté většinou s muži. Od minulého týdne má v Praze svého venezuelského kouče Daniela Vallverdua, od kterého předtím dostávala plány.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak se Karolína Plíšková vypořádala s téměř čtvrtletní pauzou bez tenisu

„Nějak nedokážu říct, v jaké jsem formě. Z tréninku sice nějaké pocity mám, ale nikdy se mi nestalo, že bych tak dlouho nehrála zápas. Jsem zvědavá a určitě se těším, protože jsme mohli na něco trénovat. Dlouho jsme nevěděli, jestli něco bude, nebo ne, a nyní se máme na co těšit,“ prozradila osmadvacetiletá tenistka Radiožurnálu.

Program turnaje

Středa 3.6.
15.30 Kar. Plíšková –⁠ Strýcová, 18.00 Kr. Plíšková –⁠ Vondroušová
Čtvrtek 4.6.
15.30 Muchová –⁠ Vondroušová, 18.00 Siniaková –⁠ Strýcová
Pátek 5.6.
15.30 Kar. Plíšková –⁠ Siniaková, 18.00 Muchová –⁠ Kr. Plíšková

Turnaj začíná ve středu 3. června odpoledne, na rozdíl od prezidentského poháru v pražské Stromovce se bude hrát na Štvanici na antukovém kurtu. Kvůli hygienickým předpisům ještě do hlediště nemohou fanoušci.

V Česku sice obnovená tenisová sezona nabírá obrátky, světové turnaje jsou ale zatím stále v nedohlednu a profesionálním hráčům tak nezbývá než čekat, až se situace ohledně koronaviru uklidní.

Jaroslav Plašil, mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme