Pneurevue.cz » Aktuální číslo » PNEU REVUE 2 / 20 » Novinky značky CEMB

Novinky značky CEMB

 
Servisni_technika

úterý, 2. června 2020

Výrobce CEMB uvedl nové CCD zařízení na měření geometrie kol DWA1100. Vyznačuje se špičkovým elektronickým vybavením a intuitivním softwarem a grafikou, která vede uživatele krok za krokem jednotlivými měřicími operacemi. Zařízení též disponuje průběžně doplňovanou databází, která umožňuje rychlý výběr vozidel a modelů

 

8senzorové CCD snímače vybavené bateriemi s dlouhou životností komunikují s počítačem na frekvenci 2.4 GHz, což garantuje stabilní a spolehlivé spojení v dlouhém časovém úseku. V případě vícenásobné instalace je k dispozici sedm komunikačních kanálů, což zabraňuje interferenčním problémům. Vedle standardní verze pro osobní a lehké užitkové vozy je též k dispozici varianta TRUCK pro těžká vozidla a verze HYBRID.

Nový model nahrazuje předešlý DWA1000, který předčí i v designu. Při vybavení USB Wi-Fi adaptérem dochází k automatické aktualizaci softwaru a databází. Operátorovi může práci dále zjednodušit aplikace CEMB DWA, díky níž lze kontrolovat seřízení geometrie na telefonu nebo tabletu. V podstatě se mu informace z monitoru geometrie sdílí na obrazovce mobilního zařízení a díky aplikaci může měřicí proces z tohoto zařízení i ovládat. Aplikace je ve verzích pro Android i iOS a je kompatibilní se všemi 3D a CCD geometriemi CEMB vyrobenými od ledna 2020 a vybavenými Wi-Fi adaptérem.

Vyvažovačka CEMB ER85EVO je vývojová verze stroje ER85, která se vyznačuje vysokou úrovní ergonomie a originálním designem. Novinkou je zde program Hubmatch, který napomáhá k optimálnímu usazení kola na jeho náboj. Dalším vylepšením je automatický poziční systém s elektromagnetickou brzdou, který umožňuje maximální rotaci a okamžité zablokování kola ve správné pozici. Spotter laser indikuje přesné umístění nalepovacích závaží a LED osvětlení dokonale osvětluje celou pracovní oblast. Stroj je vybaven OPB (One Plane Balancing), který eliminuje statickou i dynamickou nevyváženost jediným protizávažím, což šetří čas, náklady a zvyšuje produktivitu. Software AutoAdaptive detekuje váhu a rozměry a kalkuluje toleranci, jež eliminuje jakékoli vibrace pociťované řidičem na volantu.

 

Zařízeni na měření geometrie CEMB DWA1100
Aplikace CEMB DWA pro dálkové ovládání geometrie
Vyvažovací stroj na pneumatiky CEMB ER85EVO

 
Servisni_technikaServisni_technika
 
 
 
 

Související články

 

Komentáře k článku

 
 

Newsletter

Archiv

 

Reklama

MarketPoint

 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz