Kód pojišťovny

Ke screeningovému vyšetření pozve ČPZP 18 000 svých klientů

Ostrava, 2. června 2020 - Přibližně 18 000 pojištěnců České průmyslové zdravotní pojišťovny (ČPZP) dostane v první polovině června do schránky dopis s pozvánkou k praktickému lékaři či gynekologovi. Pozvánky jsou zaměřeny na preventivní vyšetření tlustého střeva, děložního čípku a prsu. Jejich cílem je přesvědčit klienty třetí největší zdravotní pojišťovny v ČR, aby se objednali u svého lékaře a nechali si provést screening.

„Dopis s pozvánkou na vyšetření obdrží ti klienti, kteří mají v červnu narozeniny a neevidujeme u nich provedené preventivní vyšetření tlustého střeva, děložního čípku nebo prsu. Věříme, že oslovení lidé se na vyšetření, které nebolí a je zdarma, objednají co nejdříve. Nádorové onemocnění je totiž možné zastavit jedině jeho včasným zachycením,“ vysvětluje tisková mluvčí České průmyslové zdravotní pojišťovny Elenka Mazurová. Dopisy s pozvánkami měly putovat k vybraným klientům již v březnu, termín jejich odeslání ovšem oddálila pandemie koronaviru.

Červnové adresné zvaní představuje další, již pátou vlnu pozvánek, které jednotlivé zdravotní pojišťovny rozesílají svým klientům v rámci evropského projektu „Systém podpory prevence vybraných nádorových onemocnění v ČR – Screeningové programy“. Pojištěnce, kteří splňují definovaná kritéria, obesílaly zdravotní pojišťovny od roku 2014 čtyřikrát. Konkrétně z ČPZP odešlo ve čtyřech předchozích vlnách již 716 184 dopisů. Do půl roku přišlo na vyšetření v průměru asi 12 procent lidí obeslaných v minulých vlnách.

Nádory tlustého střeva a konečníku, děložního čípku a prsu postihnou každoročně 16 000 osob. Zhoubná nádorová onemocnění je díky pravidelným testům možné odhalit včas a úspěšně je léčit, nebo jim zcela předejít.

Povolení cookies

V ČPZP používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.