Centrum pro mládež a Centrum pro katechezi Olomouc

Centrum pro mládež a Centrum pro katechezi Olomouc
2. června 2020 Studio Olomouc Autor: Radka Rozkovcová

Co se vám vybaví, když se řekne Archa a Přístav? Jaké téma bude mít v příštím roce setkání mládeže v Hradci Králové? Kdo je katecheta, kde může získat potřebné vzdělání a jaké materiály pro svou práci může využít?

Tyto a další otázky zodpoví hosté olomouckého studia – Marek Poštulka, který je vedoucím Centra pro mládež, a Martina Orlovská, vedoucí Centra pro katechezi Arcibiskupství olomouckého.

Pořad ze série návštěv celkem šesti pastoračních center Arcibiskupství olomouckého připravili Michal Štverák a Radka Rozkovcová.

Marek Poštulka"Od osmi let jsem začal jezdit na Archu na tábory a tak se mi to zalíbilo a chytlo mě to za srdce, že jsem tam pokračoval tři roky jako vedoucí, další tři roky jako hlavní vedoucí. Tolik let člověka ovlivní. Duchovno na těch místech jde cítit a jsem za to rád, že Archa není jen táborové středisko, ale má přesah do duchovního života i do vztahů." (Marek Poštulka)

Martina Orlovská"Katecheta může být v každém z nás. Je to ten, který uvádí do života s Bohem, přivádí druhé lidi k Bohu, učí je porozumět jeho slovům a činům. Probírá události ze Starého i Nového zákona a jejich dopad do našeho současného života. Bible není něco starého, co bylo napsané kdysi dávno, ale Boží slovo zaznamenané v Bibli promlouvá stále do našich životů. Katechetou je vlastně v širším slova smyslu i každý rodič." (Martina Orlovská)

 

Regiony

Regiony

Blahopřání

Pošlete svým blízkým k narozeninám či svátku písničku s přáním.

Darujte Proglas!