Jak vybrat nejlepší budík

Jak pracujeme?: Jsme profíci, nevěříme marketingovým slibům a nezávisle recenzujeme a srovnáváme produkty. Když nakoupíte skrze naše odkazy, můžeme získat malou odměnu, která ale nezvyšuje cenu vašeho nákupu.

Při výběru budíku si ujasněte, jakým způsobem má být zobrazovaný čas, analogově nebo digitálně? Náš článek se zaměřuje především na budíky digitální. Díky bohaté nabídce si můžete vybrat z modelů nabízejících celou řadu zvuků pro buzení, nebo sáhnout po výrobku, jenž vás vzbudí příjemnou melodií, kterou mu nahrajete do paměti. Propracované budíky vás budou informovat nejen o čase, ale také o datu, mohou disponovat rádiem nebo projektorem. Buzení si můžete nastavit v několika časových intervalech, využít funkci snooze nebo dva časy buzení. Nemůžete se zorientovat v široké nabídce budíků?  Chcete zjistit, jak vybrat nej budík, se kterým nezaspíte? Přečtěte si našeho rádce a recenze na 5 vybraných modelů. Budete vědět, podle jakých parametrů se rozhodnout a výběr se pro vás stane mnohem snadnějším.

Recenze budíků

Pro hodnocení jsme vybrali celkem 5 budíků, u kterých jsme se zaměřili především na funkce, ale také typ napájení. Zhodnotit jsme nezapomněli ani designové zpracování a uživatelskou přívětivost. Který budík bude vaším vítězem? To zjistíte z našich recenzí.

GARNI 165 Arcus

Zobrazení časudigitální
Typ napájeníze sítě, zálohová baterie
Ukazatel teplotyano
Ukazatel dneano
Opakované buzení (snooze)ano
Projekce časuano
Projekce teplotyano
Ručně nastavitelný časano
FM radiopřijímačne
DCF signálano
Předpověď počasíne
Bluetoothne

Tento elegantní digitální budík výrobce GARNI technology je v prodeji v černé barvě se stříbrným podstavcem. Má barevný inverzní displej o rozměrech 102 x 42 mm s ultra černým pozadím. Můžete si zvolit nastavení až z 256 barev, další možnost je automatické plynulé střídání barev nebo možnost rychlé volby 8 barev osvětlení displeje.  Díky výběru barevného podsvícení si můžete zvolit přesně tu barvu, která pro vás bude nejlépe viditelná.

Ne všechny jsou totiž dobře čitelné za denního světla. Rozměry toho budíku jsou 163 x 80 x 56 mm a hmotnost pouhých 246 g. Budík nabízí 12, nebo 24hodinový formát zobrazení času, který je řízený radiovým signálem DCF – 77. To znamená, že se čas aktualizuje a seřizuje sám. Pokud však máte raději časovou rezervu, můžete čas nastavit i ručně. Digitální číslice zobrazení času na budíku ve velikosti 34 mm jsou skvěle vidět, displej zobrazuje také datum, zkratku dne a teplotu (ve velikost 10 mm) Disponuje projekcí času a vnitřní teploty.  Projekce se zobrazuje v červené barvě. Je zde možnost otočení obrazu o 180°stupňů – uživatel má možnost sklopení tubusu projektoru o 90° stupňů dopředu i dozadu. Tento model má výborné zaostření obrazu a vysoký kontrast. Osvětlení displeje i projekce můžeme vypnout.

Krátkodobé zapnutí je možné na 5 s. Zvolit si můžeme ze dvou stupňů jasu. Přístroj zobrazuje vnitřní teplotu ve °C, nebo také °F, má i paměť na maximální a minimální naměřené hodnoty. Zdrojem napájení je síťový adaptér 230-230V, a balení obsahuje 1 ks záložní baterie typu CR2032. Co se týče buzení, kvůli kterému si hlavě budík kupujeme, má uživatel na výběr z několika způsobů zvukového buzení (4 sekundy 1 pípnutí za sekundu, 4 sekundy 2 pípnutí za sekundu, 4 sekundy 3 pípnutí za sekundu). Kromě toho můžete nastavit dva časy buzení. To ocení například páry, z nichž jeden vstává dříve. Pokud patříte k těm, co, po prvním zazvonění budík zamáčknou, uvítáte opakované buzení po 5 minutách. Jestli tu ale hledáte například předpověď počasí nebo radiopřijímač, nenaleznete je.

  • postupně se zvyšující počet zvukových signálů během buzení
  • design,
  • možnost vypnutí či ztlumení displeje
  • dobře čitelný displej
  •  budík neumožňuje změnu časové zóny
  •  chybí radiopřijímač a předpověď počasí
Zjistit cenu

    

JVD SR52.5

Zobrazení časuanalogové
Typ napájeníbaterie
Ukazatel teplotyne
Ukazatel dnene
Opakované buzení (snooze)ano
Projekce časune
Projekce teplotyne
Ručně nastavitelný časano
FM radiopřijímačne
DCF signálne
Předpověď počasíne
Bluetoothne

Jedná se o barevný dětský budík malé české firmy. Rodinná firma Jasněna Vláhová se zabývá výrobou hodinářského i šperkařského zboží. U výroby dětských hodin dbá společnost na to, aby první zkušenost dětí s učením hodin byla co nejzábavnější a ciferník zároveň dobře čitelný. Plusové body udělujeme za líbivý dětský design, kvalitní materiály a přesné zpracování. Potěšující je také velmi příznivá cena. Malé uživatele jistě nadchne tvar budíku.

Tučňák s kloboučkem se může stát pro děti kamarádem a usnadní jim vstávání do školky či do školy. Najdeme ho jak v modré barvě pro kluky, tak v růžové pro děvčátka. Velké číslice pomohou dětem při učení se času. Velikost budíčku je 110 x 100 x 65 mm. Děti nebude v noci rušit ze spánku, protože netiká. Můžeme ho tedy označit za tichý budík. Postupné zesilování zvonění děti probudí jemně a snad i s úsměvem na rtech. Opakované buzení s 4 minutovým intervalem dostane z krajiny snů i největší spáče. Tento digitální budík JVD  s arabskými číslicemi v sobě skrývá přesný quartzový strojek. Jeho chod zajišťují baterie 2 x 1,5V AAv. U tohoto budíku najdeme také osvětlení, díky kterému snadno uvidíte na ciferník a zároveň může rychle pomoci zahnat zlé noční můry. Má jednoduché ovládání a dětem se bude určitě líbit.

  • pěkný design
  • nízká cena
  • spolehlivost
  • méně funkcí
Zjistit cenu

Philips TAPR702 černý

Zobrazení časudigitální
Typ napájeníadaptér, baterie,
Ukazatel teplotyne
Ukazatel dnene
Opakované buzení (snooze)ano
Projekce časune
Projekce teplotyne
Ručně nastavitelný časano
FM radiopřijímačne
DCF signálano
Předpověď počasíne
Bluetoothano

Budík Philips TAPR702 je vhodný pro náročnější uživatele. Potěší jednoduchý, čistý tvar v černé barvě připomínající hokejový puk. Rozměry budíku jsou 135 x 135 x 61 mm, váží pouhých 0,3 kg, ovšem obyčejný budík to zdaleka není. Za rámem z tkaniny můžeme krásně vidět rozsvícený velký LED displej. Čas je zobrazen digitálně. Jednoduchá tlačítka ovládání najdete na horním lesklém panelu. Co se nám líbí, je nabíjecí podložka Qi, schovaná také na horním panelu budíku.

Zde si můžete bezdrátově nabít svůj mobilní telefon. Nevýhodou je, že na lesklém povrchu ulpívají otisky prstů. Při usínání můžete poslouchat svoje oblíbené skladby. Přístroj umožňuje také nastavit si čas, kdy se reproduktor sám vypne. Nehrozí, že se probudíte a přístroj stále hraje. Bezdrátová technologie Bluetooth 4.2 s dosahem 10 m vám umožní streamovat obsah z mobilních telefonů. Stisknutím tlačítek můžete zahájit párování, odložit buzení, nastavit jas, změnit hlasitost nebo přehrávat/pozastavit hudbu. Pro starší telefony je k dispozici nabíjecí port USB. Nechybí samozřejmě ani funkce dvojitého alarmu pro nastavení dvou různých buzení.

Toto jistě rádi využijete, pokud se vám nepodaří vstát na poprvé. Druhý alarm může využít váš partner, který například vstává v jinou dobu. Pokud první vzbuzení propásnete, po 9 minutách přijde opakované buzení. A to buď bzučákem nebo například vaší oblíbenou hudbou se systémem stereo, s časovačem 15/30/60/90/120 min. Zvolit si můžete také jas displeje – Vysoký/Střední/Nízký. Výkon přístroje je 4W.

  • podložka Qi
  • bluetooth
  • design
  • pestrá výbava
  • vyšší cena
  • otisky na povrchu
Zjistit cenu

Budík Sencor SDC 4800

Zobrazení časudigitální
Typ napájeníadaptér
Ukazatel teplotyano
Ukazatel dneano
Opakované buzení (snooze)ano
Projekce časune
Projekce teplotyne
Ručně nastavitelný časano
FM radiopřijímačne
DCF signálano
Předpověď počasíne
Bluetoothne

Tento digitální budík Sencor nebo spíše hodiny s budíkem, najdeme v černé verzi ( Sencor SDC 4800 B) nebo ve verzi bílé (Sencor SDC 4800 W). Je docela malý. Rozměry jsou 105 x 57 x 29 mm a hmotnost 117 g (včetně baterie, bez adaptéru.) Můžeme jej doporučit všem, kteří nechtějí utratit velkou částku, ale zároveň se nespokojí s jednoduchým budíkem bez výbavy. Sencor SDC 4800  má velký 3,4” displej, na kterém najdeme digitální hodiny, informace o datu, vnitřní teplotě a mnoho dalšího. Pokud nemáte po ruce kalendář, můžete se podívat sem. Hodiny jsou řízené rádiovým signálem DCF a díky tomu se můžete spolehnout na přesný čas, který si budík sám vyhledá, a vy nezaspíte.

Kromě toho se automaticky přepne ze zimního na letní čas a obráceně, takže se již nemusíte bát, že by vás tento časový posun někdy nemile překvapil. Disponuje i funkcí opakovaného buzení. Napájení zabezpečuje adaptér, ale naleznete zde i záložní baterii CR – 2032, takže vás výpadek proudu nezaskočí. Uživatelé oceňují jednoduchý návod a také to, že nastavení funkcí není složité. Podsvícení displeje můžete regulovat 3 úrovněmi jasu.  Ze zkušeností však vyplývá, že regulace jasu není zcela optimální. Uživatelé uvádějí, že displej svítí buď příliš ostře, nebo nedostatečně. Nic mezi tím. To je ovšem subjektivní názor. Tento digitální budík do sítě má barevný displej a buzení zvukovým signálem. Příjemné je i to, že pípací alarm se nespustí okamžitě plnou silou, ale pípání se zvyšuje poznenáhlu. Napájecí kabel je dobře zajištěn a nemůže se stát, že z přístroje vypadne a budík se tak zastaví.

  • pěkný design
  • jednoduchá obsluha i návod
  • hlučnější při nastavování (každý stisk tlačítka pípne)
  • napájení pouze ze sítě
Zjistit cenu

Casio PQ 30B-1

Zobrazení časudigitální
Typ napájeníbaterie
Ukazatel teplotyne
Ukazatel dnene
Opakované buzení (snooze)ano
Projekce časune
Projekce teplotyne
Ručně nastavitelný časano
FM radiopřijímačne
DCF signálne
Předpověď počasíne
Bluetoothne

Jde o budík známé japonské firmy Casio, značky, která přináší kvalitní výrobky, neboť na trhu figuruje téměř 60 let. Výrobek má černou barvu a elegantní design. Tento maličký budík můžete mít doma na nočním stolku, ale je vhodný zejména pro cestovatele. S výškou 5,5 cm, šířkou 5,37 cm a hloubkou 1,5 cm se vleze opravdu všude. Má proto, ale i trošičku hůře použitelné ovládací prvky, což je daň za malé rozměry. Jinak je ale uživateli velmi dobře hodnocen.

Má jednoduchý digitální displej, který se dá osvětlit vestavěnou LED diodou. Displej se rozsvítí jen po stisknutí tlačítka light. Můžete volit mezi zobrazováním času ve 12 nebo 24hodinovém formátu. Čas na ciferníku je znázorněn digitálními čísly a budit vás bude pípáním. Samozřejmostí je opakované buzení – snooze. Jinak ale tento budík nemá příliš mnoho funkcí, tomu odpovídá jeho nízká cena. Jde zkrátka o malý, jednoduchý, ale spolehlivý výrobek, vhodný i na cesty. Snadno se složí na cestu, praktický stojánek po složení zakryje tlačítka podsvětlení displeje. Napájení budíku zajišťuje baterie, která má výdrž až jeden rok. Ke knoflíkové baterii je velmi lehký přístup, dá se vytáhnout a proto je na zvážení, zda je přístroj vhodný pro rodiny s malými dětmi. K dispozici je jak v černé, tak v bílé barvě a má příjemné oranžové podsvícení.

  • kompaktní rozměry
  • dvě barvy
  • krytá tlačítka
  • cena, kvalita
  • horší ovládání
  • čas není řízený DCF signálem
  • snadno přístupné baterie
Zjistit cenu

Zařízení, která vás mohou probouzet

S rozvíjejícími se technologiemi se objevují také různá řešení, která nám mohou pomoci v tom, aby naše vstávání bylo příjemnější. Než přejdeme k samotným budíkům, pro zajímavost se pojďme podívat na to, jakým jiným způsobem se ještě můžeme nechat vzbudit.

Světelné budíky a polštáře

Například světelné buzení může být pro mnohé z nás velkým přínosem, a to zejména v zimě. Naše tělo není uzpůsobeno na vstávání před východem slunce a probouzení se za tmy pro nás není přirozené. Navíc rychlé probuzení za tmy může mít za následek „sociální jetlag„. To znamená, že doba do úplného svěžího procitnutí může trvat až dvě hodiny. Samozřejmě to pak ovlivní produktivitu během celého dne. Proto byly vyvinuty tzv. „světelné budíky nebo také světelné polštáře“, které nám mají nahradit pomalé přirozené rozednívání. Tyto svítící budíky fungují takto:

  • zhruba 15-30 minut před zvukovým signálem se světlo z tohoto zařízení začíná pomaloučku polehoučku linout, a připraví nás tak na zvukový signál, který se ozve například z našeho zařízení.
  • Zajistí nám tak klidnější spánek a příjemnější a hlavně přirozenější probuzení.

Chytré hodinky

Dalším způsobem, jak se můžeme probudit, jsou například chytré hodinky. Kromě buzení jsou hodinky schopné sledovat srdeční frekvenci, úroveň stresu a samozřejmě nechybí monitorování kvality a délky spánku.

Smartphone

Spousta lidí má nastavený čas vstávání na chytrých telefonech. Ovšem stejně jako televize a počítače, tak i mobilní telefony, podle odborníků, do ložnice vůbec nepatří. Ničí nám klidný spánek, který je pro naše fyzické i psychické zdraví hodně důležitý. A mezi námi, je to také zabiják osobní komunikace a intimity, co myslíte?  Proto ho už mnoho z nás raději ukládá mimo ložnici a vrací se k buzení budíkem. Ona klasická metoda probouzení však neznamená návrat do minulosti.  Dnes už máme na výběr takovou spoustu zajímavých moderních produktů všech tvarů, velikostí i barev, že si vybere určitě každý.

Jaké typy budíků můžete na trhu najít

Nyní už se tedy dejme do toho a zkusme vám pomoci najít ten nejlepší budík přesně pro vaše potřeby. Nejprve, jaké typy budíků můžeme dnes na trhu najít:

Klasický mechanický budík

I dnes jsou mezi námi milovníci klasického natahovacího budíku. U tohoto typu musíme každý večer točit klíčkem, aby se přístroj v průběhu noci nezastavil, a my nezaspali. To je také důvodem, proč ho preferuje již málokdo. Mezi těmito klasickými modely můžeme často najít různé retro či dětské budíky.

Inteligentní budík

Naopak, pokud chcete být fajnšmekry, pořiďte si tzv. inteligentní budík, který sám určí čas probuzení. Tento chytrý přístroj je jen na první pohled podobný běžnému digitálnímu. Ne nadarmo se mu ale říká chytrý. Spolu se zařízením dostanete přibalený i náramek, který si před spaním připnete a budík tak může monitorovat pohyby těla ve fázi REM spánku.

  • Nastavíte si čas probuzení a rozmezí, do kterého se má buzení trefit.
  • Budík dokáže zjistit, ve které fázi spánku se právě nacházíte, a proto vás probudí zhruba v čase, který jste si nastavili, ovšem v ideální fázi lehkého spánku, což pro vaše tělo nebude takový šok a vy tak budete mnohem odpočatější.

Tento budík většinou také disponuje monitorem chrápání a mluvením ze spánku. Může zde být také integrovaná funkce předpovědi počasí pro čas, kdy opouštíme domov. Může vám také poskytnout užitečné informace, jako jsou poslední zprávy, události, které máme v plánu či kurzy měn a podobně. Pokud se vám špatně usíná, potěší vás například speciální soubor zvuků, u kterých se vám bude lépe usínat. A co byste řekli na budík, který vás dostane ze spánku pomocí vůně? Do speciálního dávkovače si můžete zvolit vůni čokolády, kávy nebo třeba slaniny. Za tento komfort si ale budete muset připlatit, tyto inteligentní budíky nepatří mezi nejlevnější.

Digitální budík

Nicméně nejvíce používané a dostupné jsou především běžné digitální budíky, a proto se v našem výběru budeme věnovat hlavně jim. Jsou to výrobky jak s analogovým ciferníkem a ručičkami, tak s digitálním zobrazením času. Může to být jak digitální budík do sítě, tak budík na baterie nebo kombinace obojího. Mohou mít i spoustu dalších funkcí, jako například snooze, projekci času na stěnu, světelné buzení a spoustu dalších. Postupně si o nich něco povíme.

Proč se rozhodnout pro pořízení digitálního budíku

Hlavní výhody spatřujeme ve spolehlivosti a přesnosti. Digitální budíky také disponují velkým množstvím funkcí. Na trhu najdeme přístroje v různých cenových relacích. Zákazník si může vybrat jednoduché modely se snadným ovládáním, které zvládnou například děti či senioři. Kdo očekává multifunkčnost , může si pořídit například budík s projekcí, ukazatelem teploty, data atd. Důležitou věcí při výběru je také to, jakým zdrojem napájení disponují. Všechny tyto produkty pro svůj chod potřebují elektrickou energii. Tu mohou získávat buď ze sítě, nebo za pomocí napájení z akumulátorů či kombinací obojího.

Jak vybrat budík?

Nejprve si samozřejmě všimneme vzhledu. Můžete si pořídit designový budík, který vám bude dělat radost, jen když se na něj podíváte. Existují elegantní modely, budíky obyčejné i trošku legrační. Budík pro děti může mít různou podobu. Milují vaše děti všelijaká zvířátka? Uděláte jim radost nákupem přístroje ve tvaru slona, ovečky nebo budíku ve tvaru tučňáka. Kluci určitě ocení budík robota, můžeme jim ale koupit například i budík motorku. Chlapi jsou malí kluci, a tak třeba zařízení v podobě motorky v kovovém retro provedení nadchne i je. Roli při výběru toho nejlepšího modelu bude hrát určitě i velikost displeje a čitelnost údajů.

Materiál

Materiálem, ze kterého jsou budíky vyrobeny je většinou plast, někdy kov. Můžeme se setkat i s na pohled a dotek velmi příjemným dřevem nebo naopak se studeným, ale elegantním sklem.

Hlučnost

Možná se to nezdá, ale pro hodně lidí, kteří nespí úplně tvrdě, je důležitý i fakt, zda budík hlasitě tiká. Můžeme proto pořídit modely, které disponují tichým chodem. S hlučností se pojí i zvuk. Pokud budík disponuje nabídkou melodií a zvonění, můžete si vybrat ten nejlepší zvuk, kterým vás budík bude každé ráno oblažovat

Funkce

Nejdůležitější věcí pro výběr top budíků je ale samozřejmě jejich výbava a funkce. Tady už musíme víc přemýšlet a vědět, co všechno od výrobku chceme a jaké nastavení funkcí budíku si můžeme zvolit. Mezi nejčastější patří:

  • Budík s projekcí – můžete si promítnout čas nebo například datum na strop či na stěnu.
  • Duální funkce – nastavení dvou jiných časů pro probuzení.
  • Řízení DCF signálem – tato zařízení jsou přesná, nikdy se díky řízení radiovým signálem nezpozdí, a také zvládnou samy přenastavení ze zimního času na letní a zpět.
  • Ručně nastavitelný čas – najdete tu kolečko či tlačítka pro manuální nastavení času.
  • FM radiopřijímač – jde o spojení budíku a rádia, můžete se nechat probudit příjemnou melodií.
  • Sleep – funkce nastavení času vypnutí rádia.
  • Bluetooth – bezdrátová technologie, která umožňuje spárování budíku například s mobilním telefonem .
  • LED displej – zdrojem světla jsou LED diody.
  • Snooze – opakované zvonění.
  • Inverzní displej – znamená, že v klidu je celý displej neprůhledný a při aktivaci se údaje na něm zviditelní.
  • Budík s tichým chodem – neslyšné posouvání ručiček
  • Tlumení jasu – můžete si sami vybírat z více úrovní jasu a nebýt tak rušeni světlem.

Ceny budíků

Podíváme se samozřejmě i na ceny budíků. Záleží na vás, kolik chcete či můžete do tohoto zařízení investovat a jaké požadavky na přístroj máte.

Levné budíky

Můžete si vybrat i velmi levné modely (do 300 Kč), které vás pravděpodobně také vzbudí. Ve většině případů se u nich setkáte jen s jednoduchými funkcemi, síťovým napájením a monochromatickým displejem. I v těchto řadách můžete najít někdy vcelku dobrou kvalitu, musíte si ale dobře vybírat a být opatrní.

Budíky střední cenové kategorie

Pokud ale chcete vsadit na kvalitnější výrobky, a hlavně různé vychytávky, raději si trochu připlaťte. Ve střední cenové třídě (300 – 1 500 Kč) už najdete spoustu produktů, které disponují mnoha funkcemi. Jejich předností bude pěkné zpracování a kvalita. Těšit se můžete na funkci Sleep nebo měření vnitřní pokojové teploty.

Luxusní budíky

Budíky od 1 500 až například do 5 000 Kč už můžeme považovat za luxusnější zboží. Může se jednat například o inteligentní budíky. V této cenové kategorii již sázíte na maximální funkční vybavenost. Samozřejmostí bude duální alarm, bezdrátové měření venkovní teploty, projektor, Bluetooth reproduktor a další. Samozřejmostí je originální designové zpracování.

Jak vám tento test pomohl? Budeme rádi, když ho ohodnotíte hvězdičkami.

4.6/5 42 hodnocení

Přihlašte se do newsletteru a
získejte super tipy do emailu

Pravidelně zhruba 1 až 3 krát měsíčně vám pošleme skvělé tipy na nakupování, nové testy a nejlepší recenze.

Co můžete čekat?

  1. Tipy na opravdu dobré nákupy (vybíráme jen to, co bychom poslali sami sobě)
  2. Výhodné nabídky a slevy (vybereme jen ty opravdu dobré)
  3. Rady k nakupování
  4. Nové recenze produktů
  5. Nové srovnávací testy
  6. Tyto e-maily jsou zdarma
  7. Neposíláme spam, ani obchodní nabídky třetích stran
Načítáme ...

Děkujeme za přihlášení do newsletteru. Teď ještě mrkněte do emailu a potvrďte, že jste o zařazení do newsletteru požádali opravdu vy. 🙂

Pro info si přečtěte naše zásady osobních údajů a GDPR.

Sledujte nás na sociálních sítích

Na FB, Instáč a Twitter píšeme novinky o nakupování na internetu a zajímavé tipy, které na covybrat.cz nenajdete.

Budeme rádi za vaše názory a připomínky

      Přidejte váš dotaz nebo recenzi

      Před odesláním komentáře byste měli vědět jak pracujeme s vašimi osobními údaji. Důvodem pro zpracování osobních údajů je náš oprávněný zájem. Jsme správci osobních údajů a chráníme je v souladu se zákonem 101/2000 Sb., O ochraně osobních údajů a s principy obsaženými ve směrnici EU č. 95/46/EC (GDPR). Při odeslání komentáře zpracováváme tyto osobní údaje - jméno, email a vaši IP adresu. Jméno používáme pro oslovení při případné odpovědi. Jméno můžete nahradit i přezdívkou. Email používáme pouze pro odeslání notifikačního emailu se zprávou, že vám někdo odpověděl na váš dotaz, případně rovnou pošleme odpověď na váš dotaz. Email je neveřejný a pro jiné účely ho nepoužíváme. IP adresu využíváme výlučně pro ochranu formuláře před spamem. Případné úpravy osobních údajů a žádosti o smazání můžete vyřídit emailově na poradime@covybrat.cz.

      Covybrat.cz
      Logo