Recenze nosítka Kinder Hop Multisoft

Jak pracujeme?: Jsme profíci, nevěříme marketingovým slibům a nezávisle recenzujeme a srovnáváme produkty. Když nakoupíte skrze naše odkazy, můžeme získat malou odměnu, která ale nezvyšuje cenu vašeho nákupu.

Nosítko z měkkého šátku vypadá na první pohled sympaticky, zaujala mě dvojí možnost zapínání ramenních popruhů i na nosítku pro větší děti, většinou tato možnost je jen u malých velikostí. Testovali jsme s nošenkou 11 měsíců, 70 cm, 8 kg, mezi nožičkami měla nosítko stažené na nejmenší velikost, takže by nám vydrželo ještě hodně dlouho, určitě minimálně do dvou let.

Parametry

Typergonomické nosítko
Maximální nosnost20 kg
Hmotnost0,8 kg
Materiálbavlna
Způsob nošenína břiše, na zádech
Lze prát v pračceano

Nastavování

Zádová opěrka se upravuje šňůrkami mezi nožičkama, na bocích a za krkem. Dírky jsou opatřené kovovými průchodkami, což snižuje opotřebování nosítka a vidím to jako velké plus, šňůrky se mi utahovaly snadno, a to i když už byla malá v nosítku. Kapuce je dostatečně veliká aby zakryla i hlavičku většího dítěte, zmenšuje se na stranách stahováním na gumičce. Připevňuje se do háčků na popruzích nosítka. Je připnutá na cvočky, takže se dá sundat, ale já ji používám pro jištění hlavičky když malá usne, takže nesundávám. Bederní pás má přezku s pojistkou plus je na kraji přišitá bezpečnostní gumička.

Má opravdu hodně dlouhý popruh (to bude vhodné pro silnější postavy), ale nenašla jsem na nosítku poutko kam ten přebytečný popruh zastrčit, takže buď jsem měla ocásek až ke kolenům nebo jsem musela popruh zastrčit za bederní pás což by mohlo při delší procházce tlačit. Pás je měkký takže se dobře přizpůsobí postavě a dá se dobře utáhnout. Někomu ale jeho měkkost může vadit.

Ramenní popruhy mají kratší polstrování než jsem viděla u jiných nosítek, což ocení hlavně drobní rodiče – popruhy jsem mohla dotáhnout i pro nošení na zádech tak, aby mi malá viděla přes rameno. Popruhy jsou polstrované tak akorát, ani tlusté ani tenké. Spony se dají zapnout buď v polovině zádové opěrky nebo pod nožičkama u bederního pásu. Popruhy se dotahují i povolují celkem dobře, u hlavních (těch nejdelších) je dotahovací poutko, u ostatních kratších není nic, jen zapošití.

U kojo popruhů (nahoře na ramenou) to při nošení vepředu nevadilo, daly se chytit a dotáhnout i tak, při nošení na zádech už si je člověk sám nedotáhne. Takže vám zbývá buď celé nosítko svléknout nebo někoho poprosit. U krátkých popruhů u zapínání mi chybějící poutka vadily častěji, při nošení s nimi různě šteluju dle aktuální pohodlnosti a když mi sjely tak, že popruh byl úplně povolený, nebylo už je za co chytit a musela jsem zase svlékat nosítko kvůli posunutí do lepší pozice. Hrudní přezka není navlečená jen na černý popruh, ale na celý ramenní popruh takže se dobře posouvá i když už je nosítko oblečené, snadno se zapíná, trošku hůř rozepíná. Pokud chcete ramenní popruhy křížit, můžete ji vyvlíknout. My jsme křížení nevyužili.

Nošení

Nošení vepředu:

Pro nošení vepředu jsem nakonec zvolila zapnutí v půlce zádové opěrky, při zapnutí pod nožičkama jsem cítila váhu víc na ramenou a bederní pás mi vyjížděl nahoru. Malá se dala snadno podsadit, výšku zádové opěrky jsme měli staženou trochu víc, protože ráda vytahuje ruce ven z nosítka.

 

Nošení na zádech:

Při nošení na zádech jsem ocenila možnost zapnutí popruhů pod nožičkama, protože při zapnutí v půlce zádové opěrky mě popruhy hodně tlačily do podpaží. Při zapnutí pod nožičkama se nosítko víc rozložilo „jako batoh“ a  malá mi přišla i trošku výš. Díky krátkému polstrování se popruhy daly stáhnout tak, že malá bez problému viděla přes rameno, což se nepovede u každého nosítka.

Zjistit cenu

Nebo můžete kouknout český eshop, kde se dají koupit. Máme pro vás i průvodce výběrem nosítka.

Celkově se jedná o vydařený výrobek, navíc s ohledem na příznivou cenu se nebojím udělit následující ocenění.

Přihlašte se do newsletteru a
získejte super tipy do emailu

Pravidelně zhruba 1 až 3 krát měsíčně vám pošleme skvělé tipy na nakupování, nové testy a nejlepší recenze.

Co můžete čekat?

  1. Tipy na opravdu dobré nákupy (vybíráme jen to, co bychom poslali sami sobě)
  2. Výhodné nabídky a slevy (vybereme jen ty opravdu dobré)
  3. Rady k nakupování
  4. Nové recenze produktů
  5. Nové srovnávací testy
  6. Tyto e-maily jsou zdarma
  7. Neposíláme spam, ani obchodní nabídky třetích stran
Načítáme ...

Děkujeme za přihlášení do newsletteru. Teď ještě mrkněte do emailu a potvrďte, že jste o zařazení do newsletteru požádali opravdu vy. 🙂

Pro info si přečtěte naše zásady osobních údajů a GDPR.

8.5 Total Score
Hodnocení Kinder Hop Multi soft

Celkově nošení bylo velmi příjemné, kvůli chybějícím poutkům u dotahování doporučuji spíš jako nosítko pro jednoho rodiče, který nosítko nebude moc často přenastavovat. Při střídání mezi více lidmi nebo střídání nošení vepředu a na zádech by vás to po čase mohlo rozčilovat.

PLUSY
  • šátkové nosítko (dobře se přizpůsobí)
  • možnost volby mezi zapnutím ramenních popruhů na zádové opěrce nebo u bederního pásu
  • snadné posouvání hrudní spony i u již oblečeného nosítka
  • kovová očka u nastavování šňůrek
  • bezpečnostní spona na bederním páse
  • velikost a způsob uchycení kapucky
  • krátké polstrování ramenních popruhů (to je výhoda pro drobné lidi, u ramenatějšího tatínka to naopak může být nevýhoda)
  • možnost křížení ramenních popruhů a sundání hrudní spony (nevyužili jsme)
MÍNUSY
  • chybějící poutko na přebytečný popruh u bederního pásu
  • chybějící očka u dotahovacích popruhů
Přidejte váš dotaz nebo recenzi

Sledujte nás na sociálních sítích

Na FB, Instáč a Twitter píšeme novinky o nakupování na internetu a zajímavé tipy, které na covybrat.cz nenajdete.

Budeme rádi za vaše názory a připomínky

      Přidejte váš dotaz nebo recenzi

      Před odesláním komentáře byste měli vědět jak pracujeme s vašimi osobními údaji. Důvodem pro zpracování osobních údajů je náš oprávněný zájem. Jsme správci osobních údajů a chráníme je v souladu se zákonem 101/2000 Sb., O ochraně osobních údajů a s principy obsaženými ve směrnici EU č. 95/46/EC (GDPR). Při odeslání komentáře zpracováváme tyto osobní údaje - jméno, email a vaši IP adresu. Jméno používáme pro oslovení při případné odpovědi. Jméno můžete nahradit i přezdívkou. Email používáme pouze pro odeslání notifikačního emailu se zprávou, že vám někdo odpověděl na váš dotaz, případně rovnou pošleme odpověď na váš dotaz. Email je neveřejný a pro jiné účely ho nepoužíváme. IP adresu využíváme výlučně pro ochranu formuláře před spamem. Případné úpravy osobních údajů a žádosti o smazání můžete vyřídit emailově na poradime@covybrat.cz.

      Covybrat.cz
      Logo