S přestupy nahrávačů se letos roztrhl pytel. Nejprve přišla zpráva z Aera, které bude nově spoléhat na Demara, následně oznámilo Karlovarsko odchod Džavoronoka do druhé ligy v Itálii. Dnes hlásí Ústí nad Labem návrat Luboše Bartůňka, Sportfin upekl přestup Viibera z Odolky do Příbrami a nakonec jedna bomba! Reprezentant Janouch je zvučnou posilou pražských Lvů!

Přerovský rodák Jakub Janouch se vrací do české UNIQA extraligy. Po dvouletém angažmá v německém Friedrichshafenu se stal zvučnou posilou pražských Lvů. Ještě před odchodem do Německa zářil v dresu Liberce, když získal dva tituly v letech 2015 a 2016. Tomáš Janeček vyhlásil pro nadcházející sezonu jasný cíl – titul.

Prahu ještě posílí dva srbští borci, blokař Aleksandar Nedeljkovič a přihrávající smečař Stefan Skakič. Klub se chystá přivést ještě jednu velkou zahraniční hvězdu na post smečaře.

Jakub Janouch střídá na postu nahrávače Luboše Bartůňka, který se vrací nahrávat do Ústí nad Labem, kde již dříve působil. Novým trenérem ústeckého celku se  v pátek večer oficiálně stal Lubomír Vašina.

A pozadu nejsou ani Kocouří Příbram, kde Petr Klár v roli hlavního kouče skládá tým kolem nově angažovaného estonského nahrávače s výškou 204 cm Roberta Viibera z Aera Odolena Voda. Odolka pod vedením Martina Kopa vsadila na nahrávačský um Matyáše Demara.

Naše extraliga tak po dlouhé době nabídne přehlídku tuzemských nahrávačů a bude velmi zajímavé srovnávat celky pod vedení českých dirigentů: Lukáše Ticháčka, Kuby Janoucha, Matyáše Demara, Luboše Bartůňka, Jirky Srba, Ondry Piskáčka či českého rodáka ze Zlína Truonga.

 

 

 

 

Autor: Blanka Popelková