Poruba stále nemá dost. Žralok Chance ligy loví ofenzivní posilu ze zámoří

2. června 2020, 20:22

Václav Jáchim

Přivedli řadu posil včetně Fina Markuse Korkiakoskiho, Lukáše Endála nebo Lukáše Kozáka, ale stále nemají dost. Hokejisté Poruby budou patřit k favoritům příštího ročníku Chance ligy, lačný žralok buduje pořádně silný kádr. Aktuálně loví ofenzivní posilu ze zámoří.

Vyhlédnutý útočník se jmenuje Matt Bradley a před pěti lety ho ze 131. pozice draftovali do NHL zástupci Montreal Canadiens. Třiadvacetiletý rodák z Vancouveru dosud hrál pouze za Atlantikem, uplynulou sezonu strávil v nižší East Coast Hokey League, dva starty si připsal také v AHL coby hráč farmy Montrealu.

Teď je možná blízko chvíle, kdy Bradley kývne na stěhování do Evropy. Klub z Poruby na sociálních sítích připustil, že by kanadská posila mohla tým oživit. Nic zatím není definitivní, ovšem jednání probíhají.

„Matt dostal od Poruby zajímavou nabídku, kterou zvažuje. Rozhodnutí zatím nepadlo, je to otevřené," řekl hokej.cz hráčův zástupce Tomáš Krejčí ze společnosti Unlimited Sports Management. Bradley pobývá doma v Kanadě, individuálně trénuje a řeší další budoucnost.

Spojí ji s klubem z Poruby, který bude díky jarním posilám aspirovat na boj o postup do TELH? To ukáže nejbližší budoucnost. Bradley každopádně vedení klubu zaujal, představitelé účastníka Chance ligy mají o hráči dostatek informací a hodně o něj stojí.

Bradley je v ideálním věku, všechno podstatné má před sebou. Vynikající sezony prožil v juniorech, coby útočník Medicine Hat Tigers a Regina Pats patřil k velmi produktivním hokejistům Western Hockey League a většinou sbíral v průměru bod na zápas.

Poslední dva roky strávil převážně v klubu Newfoundland Growlers, za minulou sezonu v nižší ECHL stihl 57 utkání, 10 gólů a 24 nahrávek. Pokud klapne jeho příchod do Poruby, bude Bradley prvním kanadským hráčem v historii klubu.

Aktuální kádr HC RT TORAX Poruba 2011

Brankáři:
Frederik Foltán, Jiří Matoušek, Ervins Muštukovs, Marek Slíž.

Obránci:
Filip Dundáček, Tomáš Pastor, Dominik Rudl, Marek Slavík, Petr Šendera, Jakub Teper, Patrik Urbanec, Dušan Žovinec, Lukáš Kozák.

Útočníci:
Jiří Brodek, Lukáš Endál, Daniel Häring, Michal Hlinka, Michal Hotěk, Jan Hudeček, Tomáš Jáchym, Petr Kanko, Jan Káňa, Markus Korkiakoski, Marek Sikora, Petr Stloukal, Marek Špaček, Radim Toman.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz