SOUTĚŽ: Radiožurnál vás vezme na film Bourák. Podívejte se, kdy soutěžíme

2. červen 2020

Od středy do pátku budeme ve vysílání Ranního Radiožurnálu soutěžit o vstupenky na předpremiéru nového českého filmu Bourák s Ivanem Trojanem v hlavní roli. 

Trochu černá komedie, trochu gangsterka, ve které se střídají absurdní situace s romantikou, stejně jako rokenrolové pecky se zamilovanými ploužáky.

Bourák režiséra Ondřeje Trojana a scenáristy Petra Jarchovského je prvního český celovečerní film, který bude mít premiéru ve znovu otevřených kinech. Do distribuce jde 11. června. Jeho tvůrci se rozhodli nečekat s uvedením až na podzim. Věří, že i přes omezení diváci do kina na Bouráka přijdou, protože tenhle styl filmu k létu patří.

Příběh rodiny, která (ne)stojí za záchranu

Bourákovu osmnáctiletou dceru Kamilu ztvárnila studentka konzervatoře Veronika Marková. „Máme toho s Kamilou hodně společného, tedy až na ty nemožné rodiče,“ říká

Šlukdorf je město na severu Čech, kde jediný pořádný byznys představují kasina a prostitutky. V jednom z místních nonstopů s automaty pro zoufalce pracuje i osmnáctiletá Kamila, která už má života ve městě, kde chcípnul pes, plné zuby. A ještě víc ji štve vlastní rodina.

Z námětu na sociální drama vznikla ulítlá černá komedie o dospělé dceři, která se rozhodne zachránit manželství svých nedospělých rodičů dřív, než půjde celá rodina ke dnu.

Myslím, že dnešní divná doba, kdy jsme byli a pořád trochu jsme zavření ve svých bublinách, ukázala, jak strašně je v takových vykloubených chvílích rodina důležitá. A že i když je nedokonalá, má velký smysl za ni bojovat, protože v rodině se všechny krize překonávají líp.
Ondřej Trojan

Zpěváky Bourákovy oblíbené kapely jsou Matěj Ruppert, Tereza Černochová, Tonya Graves a Žofie Dařbujánová. Autorskou hudbu ve stylu rockabilly složil Roman Holý

Vedle Ivana Trojana v roli Ládi „Bouráka“, věčného frajera, kterému teče do baráku i do života, se představí Kristýna Boková, jako jeho zanedbávaná žena Markéta. V roli jejich čerstvě dospělé dcery Kamily uvidíte studentku konzervatoře Veroniku Markovou.

V dalších rolích se můžete těšit na Jiřího Macháčka, Petru Nesvačilovou, Kryštofa Hádka, Kateřinu Winterovou, Jaromíra Dulavu, Jiřího Šimka, slovenské herce Milana Ondríka, Alenu Pajtinkovou, Petru Polnišovou, ale třeba také výtvarníky Jaroslava Rónu a Aleše Najbrta i samotného režiséra Ondřeje Trojana.

Jak soutěžit

Poslouchejte od 3. do 5. června Ranní Radiožurnál a mějte připravený počítač, tablet nebo mobil. Jakmile vás k tomu moderátor vyzve, napište na e-mail vstupenky@rozhlas.cz větu „Chci na film Bourák“.

Vyhraje vždy deset nejrychlejších posluchačů. O výhře výherce ve stejný den informujeme odpovědí na jejich původní e-mail.

Projekce v Praze

Kde? v kině Cinestar Anděl (Radlická 3179/1E, Praha 5)
Kdy? 9. 6. od 18:30

 

Ve středu a v pátek budou ve hře vstupenky na předpremiéru, která se koná 9. června od 18.30 v pražském kině Cinestar Anděl. Ve čtvrtek budeme soutěžit také o vstupenky do kin v dalších městech.

Kompletní pravidla najdete zde.

autor: and
Spustit audio