Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Bose TV Speaker: malý a cenově dostupný soundbar míří na trh

2.6.2020, Jáchym Šlik, aktualita
Na český trh tento měsíc zamíří nový soundbar od Bose, který zákazníky zaujme i cenou. V obchodech totiž nahradí současný model Solo 5, oproti kterému nabídne hned tři reproduktory včetně prostředního pro vylepšení dialogů.
Bose představil nový soundbar, který je určen pro vylepšení zvuku z televizoru. Cena se udržela na rozumné úrovni, ale přesto by měla novinka nabídnout solidní kvalitu zvuku. Bose TV Speaker v nabídce nahradí model Bose Solo 5, který je nejlevnějším a nejprodávanějším soundbarem této značky. Oproti předchozímu soundbaru došlo ke zvýšení počtu reproduktorů na tři. Dva boční měniče s plným rozsahem pásma dokážou vytvořit stereo zvuk při sledování filmu či poslechu hudby. Uprostřed se potom nachází ještě výškový reproduktor, který byl vyladěn pro zřetelné dialogy. Soundbar je vyroben z matně černého plastu (jiná barevná varianta v nabídce není) a kovové mřížky, která zakrývá reproduktory.
 
 
Vzhledem ke kompaktním rozměrům – 60 x 10 x 5,6 cm – se jedná o vhodné řešení pro televizory s malou úhlopříčkou. Soundbar lze umístit na nábytek, případně upevnit na stěnu pomocí dodávané sady (není součástí základního balení). Pomocí jednoduchého dálkového ovladače může uživatel ovládat základní funkce, kromě jiného aktivovat zesílené basy nebo režim pro zvýraznění dialogů, který se může hodit při sledování televizních pořadů nebo zpravodajství. Pokud si ovšem obývák nechcete zaplnit ovladači, můžete využít i ten od svého televizoru (díky podpoře standardu HDMI CEC). Světelná dioda na těle soundbaru potom změnou barvy nebo blikáním indikuje aktivaci funkcí, změnu hlasitosti apod.
 
 
Pro připojení k televizoru lze využít HDMI, a to včetně funkce ARC. Kromě toho je k dispozici také digitální optický vstup (potřebný kabel najdete v balení) nebo stereo analogový výstup. Portem USB se nenechte zmást, slouží totiž pouze pro potřeby servisu nebo aktualizace firmwaru. Potěší ovšem přítomnost Bluetooth, která umožňuje bezdrátově přehrávat hudbu třeba ze smartphonu. Pro zvýšení kvality zvuku nechybí možnost propojení soundbaru se subwooferem Bose Bass Module 500 nebo Module 700, ale potřebný kabel si budete muset pořídit samostatně.
 
Bose TV Speaker se na českém trhu začne prodávat v červnu a zákazníky vyjde na 7 690 Kč.
 
Zdroj: Tisková zpráva