Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

3 zásady zdravého grilování. Jde to i se špekáčky!

3. 06. 2020 | Škola vaření
Grilování a špekáčky, dvě stálice českého léta, které si s přáteli letos užijeme o to víc, že jim předcházelo mnoho týdnů v izolaci. Jak si ugrilovat zdravě a jde to i se špekáčky?

Hlavním kritériem pro výběr surovin na grilování je v mnohých případech cena. O to víc ve chvílích, kdy se musíme uskromnit kvůli finančním nesnázím. Proto jsou častou volbou právě špekáčky. O jejich výběru často rozhodne i snadná příprava. Není nutné je předem nakládat a snadno si je můžete vzít s sebou i na výlet.

Důležité je ale vybírat kvalitního výrobce, který si zakládá na vstupních surovinách a celkovém složení výrobku. Ani samotné grilování ale není dobré podcenit. Pokud dodržíte pár zásad, neměli byste se bát, že vám grilovaný špekáček uškodí.

První ze zásad zdravého grilování je nenechat odkapávat přebytečný tuk do ohně. K tomu mohou pomoct grilovací tácky, které šťávu zadrží a navíc si tak pojistíte koncentrovanou chuť. Pozor si dejte také na připalování, černé spáleniny si raději vyhněte, pokud se jim nepovede předcházet úplně.

špekáčekDruhá zásada se týká výběru vhodného grilu. Při koupi nového se zaměřte na elektrické grily, u kterých se vyhnete kouři ze spalování. Jejich výhodou je také snadná přemístitelnost do interiéru ve chvíli, kdy už počasí nedovolí zůstat venku.

Ani s klasickým grilem na tuhá paliva ale nejste ztraceni. Pořiďte si kvalitní uhlí a vytvořte si důkladnou „základnu“ žhavého. Čím méně kouře bude masem procházet, tím lépe pro vaše zdraví. A to je poslední třetí zásada.

Takové zásady těžko dodržíte při opékání buřtů u táboráku, ale můžete vyzkoušet naše vylepšené varianty špekáčků na gril!

Špekáčkové burgery

Špekáčky přibližně do poloviny podélně rozřízněte. Dovnitř vložte klínek z aromatického sýru, přidejte proužek šalotky a lehce zasypte pálivou paprikou. Grilujte sýrem nahoru, aby vám všechen nevytekl.

Špízy se špekáčky

Nejdřív si připravte všechny suroviny: Špekáčky nakrájejte na kolečka, cibuli rozpulte a rozeberte na jednotlivé vrstvy, papriku pokrájejte na kostičky a žampiony překrojte podélně na třetiny.

Všechny suroviny postupně napichujte na jehlici. Hotové špízy si připravte na alobal, potřete lehce olejem smíchaným s hořčicí, kečupem a oblíbeným aromatickým kořením. Zabalte do alobalu a grilujte v něm pro uchování plné chuti.

A co si dát k tomu? Samozřejmě správně vychlazené pivo!


Zdroj, foto: Váhala



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !