Senátní výbor: Studenti mají mít jistotu, že povinná maturita z matematiky nebude

středa 3. června 2020 ·

Podle školského výboru Senátu je třeba dát studentům předposledních ročníků středních škol co nejdříve jistotu, že povinná maturita z matematiky příští rok nebude. Doporučil proto dnes, aby plénum Senátu příslušnou předlohu schválilo. Předseda výboru Jiří Drahoš ČTK řekl, že by považoval za velmi nezodpovědné dolní komoře novelu vracet s drobnými pozměňovacími návrhy. 




Celý text naleznete zde

3 komentářů:

Jana Karvaiová řekl(a)...
3. června 2020 v 6:31  

"děkujeme " senátnímu výboru, že se odmítl zabývat takovou "maličkostí", jako je uzákonění výjimečné distanční výuky na základních školách. Podali jsme návrh za PK, ale nejspíš se čeká, až stejný návrh podá někdo více skamaráděný s panem Drahošem. Až přijde další vlna covidu (já doufám že ne, ale jde to mimo mě), a někdo se bude ptát proč?, směrujte ho k senátnímu výboru. Ne na pedagogy škol.

Simona CARCY řekl(a)...
3. června 2020 v 16:33  

Ze nikomu nevadi,;ze tri roky meli studenti jistotu, ze z matiky povinne maturovat budou? Az pozmenovaci navrh Plagy, ktery navrhl opak “sveho” predchoziho zneni skolskeho zakona to zmenil. Zaci se tri roky tesili na povinnou maturitu z matematky diky hloupemu lobbingu o ni prisli. Dobrovolna to nemuze nahradit. Takze utlocitnost senatu je opravdu smesna.

mirek vaněk řekl(a)...
4. června 2020 v 7:22  

Bohužel jaké politiky jsme si zvolili, takové máme. Podle toho to vypadá.
Školství je jen podružný resort. Tam nejsou velké peníze, takže na to koukají politicky, jak zajistit volební výsledek, tedy dělat vše pro spokojenou povrchní veřejnost a voliče. Souvislost mezi školstvím a průmyslem jsou schopni okecat, ale ne jí porozumět. Natož vysvětlit voličům.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.