Do Česka míří ochlazení, déšť a bouřky! Kdy se vrátí teplé počasí?

Počasí

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

3. června 2020 6:00

V Česku se v příštích dnech citelně ochladí. Teploty spadnou z 26 stupňů až na 14. Oteplovat se začne až o víkendu.

Vyplývá to z předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na středu:Polojasno, postupně oblačno, v jihozápadní polovině území místy přeháňky nebo bouřky, jinde jen ojediněle. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C, při zmenšené oblačnosti, zejména na severovýchodě až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 26 °C, na severovýchodě kolem 19 °C, v 1000 m na horách kolem 12 °C, v Krušných horách a na Šumavě kolem 16 °C. Slabý, přes den mírný severozápadní až severní vítr 2 až 6 m/s v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na čtvrtek:Oblačno až zataženo, v Čechách od západu na většině území déšť nebo přeháňky, místy bouřky. Ve východních Čechách a na západě Moravy srážky až později odpoledne a večer. Na východě zpočátku polojasno. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty 21 až 25 °C, na západě Čech kolem 20 °C. Slabý, postupně mírný jihovýchodní až jižní vítr 2 až 6 m/s se bude večer v Čechách měnit na jihozápadní až západní.

Předpověď na pátek:Zataženo až oblačno, déšť nebo přeháňky, na východě ojediněle bouřky. Později odpoledne a večer od západu ubývání srážek. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C, na západě až 9 °C. Nejvyšší denní teploty 14 až 18 °C. Zpočátku mírný jižní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s se bude měnit na západní až severozápadní.

Předpověď na sobotu:Oblačno až polojasno, místy přechodně až zataženo, ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 16 až 20 °C, na jihovýchodě až 23 °C. Mírný jihozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na neděli:Oblačno až zataženo, od západu postupně místy občasný déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Zpočátku místy polojasno. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty 18 až 22 °C. Slabý proměnlivý nebo jižní vítr 1 až 4 m/s.

Témata: Počasí