Nové ohnisko pandemie. V Brazílii evidují za den 30 tisíc nakažených, celkem už 555 tisíc případů

V Brazílii za úterý přibylo 28 936 potvrzených případů nákazy koronavirem. S odvoláním na data místního ministerstva zdravotnictví o tom ve středu informovala agentura Reuters. Celkem už jihoamerická země eviduje 555 383 případů infekce. S covidem-19 zemřelo dalších 1262 lidí, což je podle agentury AFP dosavadní denní rekord.

Tento článek je více než rok starý.

Brasília Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jedna z umělkyň při akci s balonky, které připomněly oběti koronaviru v Brazílii.

Podle Světové zdravotnické organizace (WHO) se Brazílie stala dalším ohniskem nákazy. | Foto: Adriano Machado | Zdroj: Reuters

Celková bilance zemřelých s covidem-19 se vyšplhala na 31 199. Brazílie, která má 210 milionů obyvatel, eviduje nyní celosvětově čtvrtý nejvyšší počet obětí. Na prvním místě tragického žebříčku jsou Spojené státy následované Británií a Itálií.

Brazílii nyní považuje Světová zdravotnická organizace za další ohnisko pandemie covidu-19. Co do počtu nakažených je nejpostiženější zemí Latinské Ameriky a po Spojených státech druhou nejpostiženější zemí světa.

Text pokračuje pod online reportáží.

V Indii 200 tisíc případů

Počet potvrzených případů nákazy koronavirem v Indii už přesáhl hranici 200 tisíc. S odvoláním na místní ministerstvo zdravotnictví o tom informovala agentura Reuters. S covidem-19 v zemi, která má 1,35 miliardy obyvatel, zemřelo 5815 lidí.

Za úterý podle agentury Reuters v Indii přibylo 8909 potvrzených případů nákazy virem SARS-Cov-2. Celkový počet infikovaných tak nyní činí 207 615.

Podle zástupkyně vládní Indické rady pro zdravotnický výzkum je přitom vrchol epidemie v zemi ještě „velmi daleko“. Úřady odhadují, že by mohl přijít až na konci června či začátku července.

Indie je nyní na sedmé příčce v celosvětovém žebříčku zemí s nejvyšším počtem infikovaných.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme