Mára, Řežáb, Smid, Cendra nebo Mička. Dnešní konference CzechCrunch Onlajn bude řešit práci na dálku i produktivitu

Michal PtáčekMichal Ptáček

Na další online konferenci CzechCrunch Onlajn se můžete těšit například na Petra Máru, Jana Řežába, Zdeňka Cendru, nebo Lubo Smida

0Zobrazit komentáře

Hlavní část koronavirové pandemie je, zdá se, za námi a svět se pomalu, ale jistě začíná vracet do normálu. Otevírají se obchody, restaurace, kavárny a lidé se znovu přesouvají do kanceláří. Tedy někteří. Pokud nás poslední měsíce něco naučily, pak to, že věci, které jsme byli roky zvyklí praktikovat podle zajeté šablony, lze dělat jinak – včetně práce.

Malé, střední i velké firmy si totiž vyzkoušely, že klíčová rozhodnutí lze řešit i na dálku bez fyzické přítomnosti a z práce z domova přestalo být sprosté slovo. Jak tedy bude vypadat budoucnost práce v Česku i ve světě a může být vlastně tento model dlouhodobě efektivní? I o tom bude v živém streamu na dnešní konferenci CzechCrunch Onlajn diskutovat devítka osobností nejen tuzemského byznysu.

Jan Řežáb, Petr Mára, Zdeněk Cendra nebo Michal Mička

V prvním bloku se trojice hostů ve složení Petr Mára, Martin Stára a Jan Řežáb zaměří na změny posledních měsíců, které ovlivnily naše pracovní i osobní životy.

S youtuberem a technologickým nadšencem Petrem Márou probereme to, jak se lze rychle transformovat na nový typ byznysu, i budoucnost online vzdělávání, se zakladatelem architektonického studia Perspektiv Martinem Stárou budeme řešit budoucnost kancelářského designu a blok uzavře internetový podnikatel Jan Řežáb ze startupu Time is Ltd, který prozradí více o produktivitě týmů v home officu.

Vliv online spolupráce na společnosti i jednotlivce

Komunikační nástroje Zoom, FaceTime nebo Skype se v posledních měsících staly běžnou náhradou za fyzické schůzky a spousta lidí si jejich produktivitu nemůže vynachválit. Odpadá problém s dojížděním, trávením dlouhých hodin v zasedačkách, zároveň však vzniká nová vlna psychologických fenoménů, se kterými se dnešní moderní společnost musí vypořádat. Právě na ně se v dalším bloku zaměří psychiatr a psychoterapeut Tomáš Rektor.

Následovat bude podnikatel Michal Mička z investiční firmy C2H a majitel módních značek Kara či Pietro Filipi, která je zároveň hlavním partnerem Onlajnu. Hovořit bude nejen o svém byznysu, ale především o vlastní produktivitě a změně pracovního režimu. O tom, jak práce na dálku ovlivnila byznys internetové společnosti CDN77 a zda vidí v dlouhodobém home office režimu smysl, bude hovořit také další známé jméno české internetové scény Zdeněk Cendra.

Změny v byznysu na dálku

Pokud poslední měsíce šéfy firem něco naučily, pak to, že určité věci se musí dělat jinak. Řízení firem, uzavírání byznysů i investice se v drtivé většině případů přesunuly do onlinového světa. Své o tom ví i šéf české technologické společnosti STRV Lubo Smid, který v dobách koronavirové epidemie řídil dvousetčlenný tým kompletně ze svého domova. A dle jeho vlastních slov si to užíval a sníženou produktivitu firmy prakticky nepocítil.

Podobně na tom byl i český tvůrce filmových efektů Jiří Kilevník, který v Montrealu v posledních týdnech pracuje na tvorbě digitálních efektů pro filmové hity Netflixu a Hollywoodu na dálku, což bylo ve filmové branži dosud zcela nevídané. Nové době se museli přizpůsobit také investoři v českém Credo Ventures a Andrej Kiska popíše, jak se uzavírají investice na dálku, když jste lidi, do nichž investujete, nikdy osobně neviděli.

Více informací a celý program najdete na webu CzechCrunch Onlajn. Začínáme již dnes, ve středu 3. června od 15.00 hodin.

Hlavním partnerem druhého CzechCrunch Onlajnu je módní značka Pietro Filipi. Za podporu dále děkujeme společnostem Rohlik.cz, CDN77Shoptet.

partneri-onlajn2

Diskuze (0)

Novinka

Anonym