I když se u nás zatím nejedná o příliš známý model, je Space Star v Evropě jprodávanějším modelem japonské značky Mitsubishi. Současná generace byla v prodeji již šest let a není tedy divu, že přišel čas na facelift.

Od dosud prodávané verze je vůz snadno rozpoznatelný díky agresivní přídi upomínající na další modely značky - například ASX nebo L 200. K tomu, aby vůz při pohledu zezadu vypadal nižší a širší, přispívá nový zadní nárazník, společně s přepracovaným designem zadních kombinovaných světel.

V interiéru se dají naleznout nové výplně dveří s látkovým čalouněním, přibyl odkládací prostor pod palubní deskou a přístrojový štít získal nový design.

Mitsubishi L200 - facelift
Mitsubishi přiváží inovovaný pick-up L200. Koní má ale méně než dříve

Pod kapotou pracují nové zážehové tříválce. Buď lze zvolit verzi s objemem rovný jeden litr a výkonem 71 koňských sil, případně "dvanáctstovku", která poskytne o devět koní více. S nimi se pojí rovněž nová pětistupňová manuální převodovka, případně automatické ústrojí s proměnlivým převodem.  Má dokonce tři různé režimy pro jízdu vpřed. D je pochopitelně ten klasický, DS si rozumí se sportovní ízdou a naopak L se volí, pokud auto jede pomalu a jsou zapotřebí "krátké" převody. Kombinovaná spotřeba je nízká - podle provedení vozu od 4,5 do 4,6 litru.

Klimatizace a rádio až ve druhé výbavě

Základní výbava Inform obsahuje šest airbagů, elektrické ovládání předních oken a zrcátek, dešťový a světelný senzor, denní svícení. V porovnání s dosud nabízenou verzí Entry v ní chybí centrální zamykání s dálkovým ovládáním i rádio. To ale kompenzuje nízká cena. Zatímco dosud šlo auto u tuzemských dealerů koupit nejméně za 239 850 Kč, nyní si ho můžete odvézt za situace, že složíte 224 850 Kč.

Druhým stupněm výbavy pak je Inform +, v němž už je zahrnuta například klimatizace i rádio s přehrávačem CD a MP3 a přijímáním digitálním systému. Také pak zmiňované centrální zamykání s dálkovým ovládáním. Příplatek za tyto užitečné prvky je už ale citelných 41 000 Kč.

Mitsubishi Pajero při mezigeneračním setkání.
Mitsubishi Pajero po 37 letech končí. Automobilka ho oslaví speciální edicí

Nejdražší verze má označení Intense. Takové vozy pak už mají také tempomat, kola z lehkých slitin, mlhovky, parkovací kameru, automatickou klimatizaci, kola z lehkých slitin s průměrem 15 palců, bezklíčkové startování i zatmavená zadní okna. Takový exemplář Space Staru přijde zákazníka na 365 850 Kč.

Za příplatek necelých 25 tisíc lze získat navigaci s parkovací kamerou a za dalších 23 tisíc designový paket Sport. Jeho součástí jsou rovněž třeba boční lemy prahů, spodní kryt předního nárazníku, chromovaná koncovka výfuku i textilní koberce.

Mitsubishi Space Star měří na délku 3 845 milimetrů, vysoké je 1505 milimetrů. Do kufru lze naložit náklad s objemem 235 litrů.