O příměstské tábory v Karlových Varech je velký zájem. Pro návštěvníky města budou letos zdarma

3. červen 2020 08:30

Volejbal, fotbal, záchranáři nebo hvězdy. To jsou témata příměstských táborů v Karlových Varech pro letošní letní prázdniny. Nově se některých můžou zdarma zúčastnit děti návštěvníků lázeňského města.

Letošní příměstské tábory v Karlových Varech jsou trochu jiné. V prázdninových programech totiž bude netradičně kapacita i pro děti karlovarských hostů a návštěvníků. Jde o součást městské kampaně na oživení cestovního ruchu, kdy kromě pobytových voucherů radnice nabízí právě příměstské tábory zdarma. Cílí tedy na tuzemské rodiny s dětmi. Podle primátorky Andrey Pfeffer Ferklové z hnutí ANO je představa taková, že rodiče využijí příměstský tábor pro děti a sami navštíví například léčebné procedury nebo památky ve městě.

Tábory tradičně nabízí karlovarská hvězdárna, farma Kozodoj ve Staré Roli nebo Svět záchranářů. Všechny tyto organizace se do kampaně zapojily a mají připravenou kapacitu i pro děti karlovarských hostů. Například příměstský tábor ve Světě záchranářů nabídne program pro 30 dětí denně.

Aktuálně mají organizátoři připravenou polovinu míst pro děti z Karlovarského kraje, a druhou polovinu zamluvenou pro děti hostů. Nicméně, podle Lukáše Hutty ze Světa záchranářů je ze strany místních velký zájem a případná nevyužitá místa pro děti návštěvníků by mohli během léta uvolnit právě pro děti z regionu.

Týdenní i jednodenní program

Karlovarská hvězdárna nabízí letos dva týdenní turnusy příměstských táborů, a to na konci července. Obdobně i farma Kozodoj připravila celkem 9 turnusů, přičemž ten tradiční týden, tedy od pondělí do pátku trvají například tábory zaměřené tematicky na koně nebo outdoorové aktivity. Farma ale nabízí i dva osmidenní turnusy s názvem Po stopách Harryho Pottera.

Jednodenní program můžou rodiče vybírat například ve Světě záchranářů, kde se dá skutečně objednat termín pouze na jeden den, stejně jako to nabízí některé sportovní kluby, například volejbalový nebo atletický.

V rámci kampaně na podporu cestovního ruchu bude město hradit pobyty za děti hostů, rodiče dětí z Karlovarského kraje ale za tábor zaplatí jako v předchozích letech.

autoři: Ivana Sedláčková , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio