Rodiče i třídní řeší rébus, kde předat vysvědčení

středa 3. června 2020 ·

„Milí rodiče, v pátek 26. června bych ráda předala dětem vysvědčení. Nedokážu si představit, že bych děti ani Vás vůbec neviděla. Je nutné předložit čestné prohlášení o bezinfekčnosti, děti rozdělit do dvou skupin a každá přijde do školy v jinou dobu. Anebo se potkáte v parku a já půjdu náhodou kolem s taškou plnou vysvědčení,“ napsala e-mailem rodičům učitelka 1. stupně jedné školy. Tématu se věnuje deník Právo.



Po dvou měsících „půstu“ by žáci, učitelé, ale i mnozí rodiče byli rádi, kdyby se aspoň vysvědčení předávalo ve školách v uvolněné atmosféře. Třeba v parku, v lese či na školní zahradě. Do té doby by však musela padnout různá tabu, jako například to o nejvýše 15členných hloučcích nebo zákazu shromažďování větších skupin kolem škol.

Ministerstvo školství připouští, že centrální pokyny nemohou pokrýt všechny možné situace ve více než 5500 základních, středních a vyšších odborných škol. „Očekáváme, že o průběhu ukončení tohoto školního roku a předávání vysvědčení proběhnou ještě jednání, a to dle aktuálního vývoje epidemiologické situace,“ sdělila Právu mluvčí ministerstva Aneta Lednová.


Celý text naleznete v Právu

4 komentářů:

rváčkazvesela řekl(a)...
3. června 2020 v 11:16  

To je tedy "problém" !!!
Na osmou si přijde pro vysvědčení polovina třídy a na devátou druhá.
Nebo se známky pošlou elektronicky a dokument dostanou děti v září.
Opět zveličené a zneužité emoce. Zkusme je už konečně začít ovládat.
Nebo jsme jen zvířátka?

tyrjir řekl(a)...
8. června 2020 v 15:32  

Navrhuji zvážit možnost "hybridního distančního předávání vysvědčení":

Škola pošle vysvědčení se slovním hodnocením doporučeně nebo do vlastních rukou. V den vysvědčení nebo podle dohody i jindy může pak škola udělat třeba piknik, diskotéku apod. (teď je povoleno 500 účastníků shromáždění, do konce měsíce to bude možná 1000) Na tom pro učitele i žáky dobrovolném pikniku apod. mohou jeho účastníci vše další"uvolněně probrat". Být hoteliér nebo třeba provozovatel kempu, možná bych něco podobného místním školám a jejich zřizovatelům nabídl.:)

tyrjir řekl(a)...
8. června 2020 v 15:34  

... Na tom pro učitele, žáky a rodiče dobrovolném pikniku apod. mohou jeho účastníci vše další"uvolněně probrat"...

tyrjir řekl(a)...
8. června 2020 v 15:39  

Možná by insktrukce k tomu pikniku mohly být i součástí nějakého ministerského manuálu. Například doporučení, že ředitel školy zajistí po svolení příslušného zřizovatele projednání organizace pikniku součástí pedagogické rady, by možná nebylo úplně od věci. :)))

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.