Oficiální licence FIA World Rally Championship dostali do rukou Codemasters

Oficiální licence FIA World Rally Championship dostali do rukou Codemasters
09:13, 03.06.2020

Osobně si myslím, že Codemasters umí udělat parádní simulátor rally. V posledních letech to dokazovali například v Dirt Rally nebo Dirt Rally 2.0. Někteří hráči jej mohou nazvat Dark Souls na kolech. Jediné, co tomu chybí je ono pozlátko puncu oficiální licence, která by hru povznesla na jinou úroveň. To se nejspíše v budoucnu změní. Ne hned, ale prvního počinu bychom se mohli dočkat v roce 2023 pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X (případně další "PRO" verze konzol nové generace.

Tuto licenci se povedlo Codemaster od Fia World Rally Championship získat na dobu pěti let. Lze tedy očekávat, že podobu této doby se dočkáme řady videoherních ztvárnění na nichž bychom se mohli dočkat i řady eSportovních turnajů a eventů. Jen doufám, že Codemasters půjdou cestou kompletního vydání všech rally v jedné hře a nebudeme dokupovat jednolité závodní lokace. Chápu, že asi bonusové dokupování některých automobilů nás čeká a nemine.

Do roku 2023 bude nové díly přinášet na trh stále herní vydavatel BigBen Interactive. Kupříkladu již 3. záři se na pulty obchodů dostane WRC 9. Tento díl se dostane nejen na PlayStation 4 a Xbox One, ale i je ve vývoji i pro konzole nové generace - pochopitelně datum vydání u těchto konzolý bude v pozdějším termínu.



WRC 9 nás má přilákat propracovanější kariérou, která se zaměřuje i na tu manažerskou roli, tak abychom pocítili, co vše musí jednotlivé týmy absolvovat během celého šampionátu. Jak je zvykem u každého nového dílu v jakékoliv simulační sérii dochází na slova o lepší realističnosti, zde to má být například zohledněním přenosu hmoty, závěsů brzd apod. No a po obsahové stránce na nás čekají tři nové rally - Japonsko, Nový Zéland a Keňa.

Pravdou je, že oficiální licence FIA World Rally Championship byla v minulosti v rukou mnoha studií. Nechci chodit do úplné historie minulého tisíciletí, ale například na počátku současného století se o sérii staralo studio Evolution Studios - tehdy vydávali hru především pro konzole PlayStation 2. Od roku 2010 se vývoje ujalo italské studio Milestone, které se pokoušelo některé díly přinést krom tehdejší PlayStation 3 a Xbox 360 i na handheldové konzole: 3DS nebo PlayStation Vita. No a od roku 2015 se o vývoj starají borci ze studia Kylotonn jehož práci můžete zkoušet na současných herních periferiích. Pro zkrácení čekání na nový díl přinášíme video shrnující vývoj této závodní série.

DALŠÍ

CGwillWin