French Open bude, slíbil šéf francouzského tenisu Monfilsovi

3. 6. 2020, 10:07
Aktuality 14
Bernard Giudicelli má jasno, letošní French Open se uskuteční! Šéf francouzské tenisové federace dal tento slib francouzské tenisové jedničce a světové devítce Gaëlovi Monfilsovi. Hlavní soutěž antukového grandslamu by měla vypuknout 20. či 27. září a do areálu Rolanda Garrose možná budou moci zavítat i fanoušci.
Profily hráčů
Gaël Monfils

Letošní French Open již mělo být v plném proudu, ale kvůli pandemii koronaviru jej pořadatelé přesunuli na přelom září a října. S konáním antukového grandslamu to vypadá velmi optimisticky a ještě více poté, co Bernard Giudicelli v debatě s Gaëlem Monfilsem na Twitch channelu francouzské tenisové jedničce slíbil následující: "Ano, Gaëli, můžu ti slíbit, že French Open bude."

Odborníci si však myslí, že verdikt ohledně letošního ročníku antukového grandslamu je předčasný. Situace podle nich bude jasnější až za dva nebo tři týdny.

Giudicelli si je jistý, že se letos na pařížské antuce hrát bude. Hlavní soutěž by měla vypuknout 20. či 27. září, tedy týden nebo dva po skončení zatím stále plánovaného US Open. Šéf francouzského tenisu však stále neví, zda budou moci do areálu Rolanda Garrose zavítat i fanoušci. "Samozřejmě jich chceme mít na tribunách co nejvíce. Bude záležet na vývoji pandemie a také nařízeních vlády. Ta rozhodne, kolik lidí do areálu pustíme."

Optimisticky to vypadá také s US Open, které je včetně kvalifikace na programu od 24. srpna. Pořadatelé jsou totiž schopni svůj grandslam uspořádat za velmi přísných podmínek, aby zajistili bezpečnost všech zúčastněných. Po jeho skončení by mohl následovat jeden či dva turnaje na nejpomalejším tenisovém povrchu, aby hráči měli čas přejít z tvrdého povrchu na antuku. V úvahu připadají odložené turnaje v Madridu a Římě.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
French Open nebude.

Slíbil paddy, hlavny hygienik TP, Forehandovi.
Reagovat
gigin
Bude nebude, ale nalejme si čistého vína, už to nebude jaké by to mělo být. Raději kdyby to nebylo. Ale tak dobré něco. Lepší jak kopanec do řiti asi.
Reagovat
paddy
Nebuď zatrpklý, že jsem tě ve výběrovém řízení na tuto funkci porazil :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som sa na danu poziciu neprihlasil.

Ja naopak vediem odbory.
Reagovat
acc
A o saska TP ses prihlasil nebo ti to tak nejak spadlo do klina samo?
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem, kto si, ale páči sa mi, že sa snazis byt uštipačný..
Reagovat
smazaný uživatel
Nechcete zvážit, že byste radši nepřidávali žádný článek, než kopírovat z facebooku každou sračku, kterou někdo vyblije o konání FO, nebo USO?

V těch článcích se mění pouze úvodní fotky, obsah je pořád stejný.
Reagovat
tommr
když tě to nezajímá tak to nečti ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ty vole však je to furt dokola...

French Open bude !!!
Nadal říká, že French Open bude !!!
Monfils říká, že French Open bude !!!
Francouzská ministryně sportu říká, že French Open bude !!!

US Open taky bude !
Hráč ATP 234 říká, že French Open bude !!!
Organizátoři French Open věří, že se turnaj odehraje !!!
Organizátoři slibují, že French Open bude !!!
Reagovat
tommr
je dobře, že začíná přibývat lidí se zdravým rozumem a optimistů a ubývat strašpytlů a pesimistů ...
Reagovat
smazaný uživatel
To ano, ale USA je před totálním kolapsem a nevěřím tomu, že se tam něco odehraje.

Kdyby padl COVID, kde jsou nejpostiženější zemí světa, tak mají teďka na krku masové demonstrace a bůh ví, co přijde dalšího.
Reagovat
tommr
to je bohužel pravda. Demokrati radši zemi úplně rozvrátí jen aby nebyl znovuzvolenej Trump ...
Reagovat
safi1313
Presne kamilos - tak to necti. Ale vzhledem k tomu ze čteš i srackky - jak píšeš - z Facebooku, tak chápu ze to tu vidíš podruhy. Ale někdo ma třeba rad tenisové info pohromadě na jedněch stránkách . Tak to tu nehejtuj a bud rad ze autor něco píše !
Reagovat
paddy
Hrát 6 týdnů v kuse, z toho 4 týdny best of 5

Big3 dá jen GS
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist