Hlavní obsah

Základy aktuálního šatníku. Padnoucí košile, kalhoty i šaty

Novinky, Linda Humlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Postrádá váš šatník harmonii, je nesourodý a plný kousků, které je vám líto vyřadit? Vezměte osud skříně do svých rukou a pořiďte si základní kousky oblečení, které nepodléhají módním trendům, a navíc se dají snadno kombinovat spolu navzájem i s věcmi, které vlastníte již déle. Jaké to jsou?

Foto: archiv firmy

Ilustrační foto, Gant

Článek

Základním kouskem, který by neměl chybět žádné ženě, je klasická bílá košile. Ta se dá totiž nosit na bezpočet způsobů. Společně s džínami, sukní do pasu nebo jen tak volně rozepnutá v létě přes plavky.

Další nezbytností jsou dobře střižené kalhoty, které vás nikde netlačí. Zapomeňte na ty těsné, které zvýrazní každý nedostatek, a raději se porozhlédněte po těch volných do pasu, které působí elegantně, jsou slušivé a šik.

Foto: archiv firem

Modrá košile Bruuns Bazaar (prodává Zalando), 3840 Kč. Vzorovaná, Pietro Filipi, 2990 Kč. Halenka bílá, Pietro Filipi, 4490 Kč. Kalhoty zleva: Orsay, 699 Kč. Marks & Spencer, 1499 Kč. Pietro Filipi, 3990 Kč. Esprit, 1999 Kč.

Foto: archiv firmy

Ilustrační foto, Esprit

Nezbytnou součástí jarního šatníku jsou také šaty. Vsaďte na ty košilové či zavinovací, které sluší každému typu postavy. Užijete je jak do práce, tak na rande či posezení s kamarádkami.

Symbolika zásnubních prstenů a jejich trendy pro letošní sezonu

Styl

Obecně jsou šaty střižené do písmene A pokládány za ty nejlichotivější, protože přitáhnou pozornost k dekoltu, a naopak opticky zeštíhlí boky a hýždě. Iluzi vosího pasu vykouzlí jakékoliv šaty doplněné o pásek.

Foto: archiv firem

Zleva šaty: Orsay, 799 Kč. F&F, 699 Kč. Orsay, 949 Kč. Overal, Orsay, 1199 Kč. Nazouváky, CCC, 1699 Kč.

Foto: archiv firmy

Ilustrační foto, Esprit

Foto: archiv firem

Zleva šaty: Orsay, 1199 Kč. Diane von Furstenberg (prodává Zalando), 6430 Kč. Gant, 4599 Kč. Esprit, 1499 Kč. Kabelka, Kara, 3690 Kč.

Ideální je také pořídit si alespoň jeden denimový kousek, může to být sukně nebo klasická bundička. U všech těchto kousků dávejte pozor zejména na kvalitu látky i švů a samozřejmě materiálu. Důležitý je také správně zvolený střih, který bude lichotit právě vaší postavě.

Foto: archiv firem

Zleva nahoře: F&F, 749 Kč. Esprit, 1999 Kč. Esprit, 2299 Kč. Sukně: Zara, 549 Kč. Levi´s, 2499 Kč. Zara, 549 Kč.

Foto: archiv firmy

Ilustrační foto, Pietro Filipi

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Inspirujte se jarním šatníkem celebrit

Jaro je v plném proudu a znovuotevřené obchody přímo lákají k osvěžení šatníku. Inspirujte se novými trendy v podání světoznámých celebrit a probuďte svůj styl...

Výběr článků

Načítám