hnv murr

Společně proti Covid-19

Poptávka po testovacích sadách na nosní a krční výtěry bude i nadále silně stoupat kvůli pandemii Covid 19. Rakouský výrobce vstřikovacích strojů Engel a firma Hack Formenbau budou společně zajišťovat globální nabídku těchto přípravků – vyvinuly proces vysokoobjemové výroby testovacích tyčinek.

 

Poskytováním integrovaného systémového řešení a konzultací o technologických postupech pomáhají zpracovatelům plastů zahájit velkoobjemovou výrobu dvoukomponentních testovacích tyčinek s krátkou dodací lhůtou. Řešení forem, vstřikovací stroj a automatizace jsou přesně vyladěny pro maximální účinnost a kvalitu.

Testovací tampony mají stabilní termoplastickou rukojeť a hlavici vyrobenou z termoplastického elastomeru, aby bylo vyšetření méně nepohodlné pro pacienta. Firma Hack Formenbau vyvinula tento dvousložkový design, zpočátku se třemi různými návrhy designu hlav, aby bylo možné přizpůsobit délku a tvar rukojeti, design hlavy tampónu a materiály individuálně tak, aby vyhovovaly požadavkům uživatelů. Cílem vývoje je spojit vysokou kvalitu produktu s velkoobjemovým výstupem a velkou nákladovou efektivností. Díky formě s 32 dutinami a době cyklu 6 až 8 sekund mohou zpracovatelé dosáhnout s produkční jednotkou výroby až 320 testovacích sad pro výtěry za minutu, což představuje u jediného stroje 460 000 kusů této žádané komodity denně.

Nejvyšší přesnost s nejkratšími dobami cyklu


Vysoká efektivita je zajištěna integrovaným výrobním procesem, který Engel specificky přizpůsobil řešení formy vyvinutému společností Hack. Tento proces je založen na hydraulickém dvousložkovém vstřikovacím stroji Engel Victory s integrovaným lineárním robotem Engel viper pro plně automatizované vyjímání a ukládání výtěrových tyčinek. Stroj Victory je vybaven iQ systémem kontroly hmotnosti pro vysokou konzistenci procesu. Tento inteligentní asistenční systém z programu firmy Engel Vstřikování 4.0 detekuje výkyvy v surovinách a okolních podmínkách a automaticky je kompenzuje úpravou parametrů vstřikovacího procesu souvisejících s kvalitou.

Sdílení dlouholetých zkušeností

Obě zmíněné firmy úzce spolupracují na mnoha projektech se zaměřením na vysoce přesné aplikace pro lékařskou technologii. „Po mnoho let jsme měli vynikající spolupráci, ze které profitují i naši zákazníci. Dostávají kompletní systém, který je přesně přizpůsoben jejich individuálním požadavkům, a se sériovou výrobou je tak

možné začít v nejkratším možném čase,“ zdůrazňuje Christoph Lhota, viceprezident společnosti Engel medical. Nyní jsou zpracovávány v továrnách Hack Formenbau a Engel po celém světě s nejvyšší prioritou objednávky relevantní pro Covid-19. V budoucnu nebude řešení pro formy používáno výhradně pro testovací výtěry koronaviru, ale Engel a Hack Formenbau také společně vyvíjejí vysoce efektivní kompletní systémy pro výrobu výtěrů pro chřipkové testy nebo gynekologická vyšetření.

 
Publikováno: 3. 6. 2020 | Počet přečtení: 651