Michal Kvasnica
3. června 2020 • 10:45

Úkoly Baníku: Jak přibrzdit rozjetý expres z Plzně? Dojde na návrat blázna

Vstoupit do diskuse
1
  • Jak může Baník zabrzdit rozjetou Plzeň?Jak může Baník zabrzdit rozjetou Plzeň?FOTO: koláž iSport.cz

    Nudný herní projev a pouhé dva body se zachraňujícími se celky vs. sexy fotbal se spoustou gólů a stoprocentní jarní bilancí. Pro Baník, jenž vyklidil pohárové příčky, je dnešní zápas s rozjetou Plzní ideální šancí ukázat, že šlo o jen o krátkodobý výpadek a se zařazením mezi špičku to myslí vážně. Deník Sport vybral pět faktorů, kterými by mohl ostravský trenér Luboš Kozel zatím suverénní Viktorii večer přibrzdit. Trumfem může být třeba návrat Romana Potočného.

  • Rozestavení: pevně, nebo odvážně?

    Kozlova klasika, tedy čtyři obránci se zesíleným středem zálohy a variabilními křídly, nebo defenzivní pevnost se třemi kvalitními stopery a zkušenými halvbeky? Proti plzeňskému tajfunu se nabízí varianta B, která by eliminovala urostlého střelce Jeana-Davida Beauguela. Doma však Baník nastupuje ofenzivněji, takže se vrátí k systému 4–2–3–1. Nečitelnost je výhodou, na Ostravu se těžko chystá. Na druhou stranu – Viktoria je v takovém laufu, že jí stačí předvést svůj standard.

    2 - Dvakrát ze šesti jarních utkání použil trenér Kozel systém se třemi stopery.

    SESTŘIH: Zlín - Baník 1:1. Ostrava proti Páníkovi gólem v závěru znovu ztratila
    Video patří k placenému obsahu iSportu
    Odemknout video

    Neplatícím uživatelům se videa zpřístupní následující den.

  • Odlišné typy na hrotu

    Na hrotu má kouč z čeho vybírat. Je libo vysokého Tomáše Smolu, zkušeného Milana Baroše, rychlého Ondřeje Šašinku nebo akčního Nemanju Kuzmanoviče? Nebo jen jednoho z nich? Složitá otázka a velká výhoda pro Baník. Proti Plzni, u které se očekává kombinační kvalita, je pravděpodobné, že Ostravští zvolí nepříjemné typy, které budou presinkem narušovat rozehrávku stoperů. Nabízí se odpočinutá dvojice Šašinka+Kuzmanovič, která ve Zlíně nebyla v základu.

    4 - Počet útočníků v ostravském kádru: Baroš, Šašinka, Smola a Kuzmanovič.

    Zlín - Baník: Smolův oblouček a Hrubého tutovka! Jenže záložník šanci nezužitkoval
    Video patří k placenému obsahu iSportu
    Odemknout video

  • Návrat „blázna“

    Kromě přesné koncovky Slezanům v posledních dvou duelech na hřišti chyběly emoce. Někdo, kdo svým chováním strhne ostatní. V Příbrami je v závěru dodal střídající kapitán Milan Baroš, ve Zlíně to kromě tvrďáků Patrizia Stronatiho a Jiřího Fleišmana byla v tomto ohledu bída. Pomoct by mohl Roman Potočný, jenž se vrací po dvouzápasovém trestu za osm žlutých karet. Pokud se bude soustředit na sebe a ne na rozhodčího, může ofenzivě Baníku výrazně pomoct. Navíc je gólový.

    9+3 - Potočného góly a asistence v tomto ročníku.

    České Budějovice - Baník: Hosté napadali vysoko, Potočný v tutovce!
    Video patří k placenému obsahu iSportu
    Odemknout video

  • Soustředit se na standardky

    Oba stopeři a hroťák, to jsou z pohledu Plzně jediní hráči, kteří se dají počítat mezi výborné hlavičkáře. Zbylých sedm fotbalistů ve vzdušných soubojích až tak nedominuje. A toho by mohl Baník využít, zvlášť pokud by se na hřišti třeba v závěru objevil i Jaroslav Svozil, Tomáš Smola, Václav Procházka či Milan Baroš. V tu chvíli by měli Ostravští výškovou převahu nepříjemnou pro každého soka. Pak už je to „jen“ o tom, aby byla standardní situace dokonale provedena...

    11 - Tolik gólů Slezané v této sezoně vstřelili ze standardních situací.

    Baník - Jablonec: Standardku Potočného vyrazil Hrubý
    Video se připravuje ...

  • Uzdravený rychlík

    Daniel Holzer po natržených vazech v kotníku, které si přivodil v tréninku během karantény, ještě v lize nenastoupil ani na minutu. Na základ to tedy po dlouhé pauze nebude. Ale jako střídající žolík, který je svou rychlostí schopný roztrhat obranu, nebo naopak pomoct defenzivě na kraji hřiště, kde má Plzeň velmi nebezpečné hráče? Proč ne. Před přestávkou se Holzer dostal do velké formy, Luboš Kozel mu věří a chce na něm stavět i v budoucnu. Třeba mu dá čuchnout už dnes.

    3 - Před více než třemi měsíci naposledy nastoupil Holzer, pak ho trápila nemoc a kotník.

    Slovácko - Baník: Holzer si pěkně zasekl, ale pálil nepřesně
    Video se připravuje ...

  • Sestava

    Pravděpodobná sestava Baníku: Laštůvka - Fillo, Pokorný, Stronati, Fleišman - Jánoš, Jirásek - Potočný, Kuzmanovič, Azevedo - Šašinka.

    SESTŘIH: Příbram - Baník 0:0. Horváth v premiéře vydoloval bod, Baroš neproměnil šanci
    Video se připravuje ...

    SESTŘIH: Č. Budějovice - Baník 0:2. Nádherný duel rozhodl komickým gólem Kuzmanovič
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud