Začátek prázdnin přinese tenisový souboj Česka a Slovenska

3. 6. 2020, 11:07
Aktuality 7
Na začátku prázdnin se uskuteční unikátní tenisový souboj Česka a Slovenska. Deset reprezentačních celků od mužů a žen až po starší žáky a žákyně se o víkendu 4. a 5. července utká mimo jiné v Praze a Bratislavě. Vítězem se stane země s více výhrami, ale akce může skončit i remízou.
Tenis

Česko-slovenský duel je další z akcí na podporu tenistů v době, kdy se kvůli koronaviru nehrají mezinárodní turnaje okruhů WTA, ATP a ITF.

"Snažíme se využít všech příležitostí, při kterých se nejlepší hráči můžou v této těžké době co nejkvalitněji připravovat. Prestižní mezinárodní zápas je jistě tou nejlepší přípravou. Těším se na historické střetnutí, kdy se v akci představí nejen dospělí reprezentanti, ale hráči řady věkových kategorií," uvedl v tiskové zprávě prezident Českého tenisového svazu Ivo Kaderka, jeden z iniciátorů projektu.

V Národním tenisovém centru v Bratislavě proti sobě nastoupí fedcupové výběry a v areálu Sparty Praha se střetnou daviscupoví reprezentanti. Bude se hrát na antuce klasickým systémem - dvě dvouhry v sobotu, dvě dvouhry a čtyřhra v neděli.

"Čeká mě jako kapitána již třetí utkání proti Slovensku," řekl fedcupový kapitán Petr Pála, který v obou dosavadních případech s týmem uspěl. Jeho daviscupový kolega Jaroslav Navrátil slavil v prvním vzájemném střetnutí mužů výhru nad Slovenskem v březnu. "Kdo ví, jaký osud čeká letos Davis Cup, proto se těším na odvetu jarní bratislavské bitvy. Jsem přesvědčen, že v Praze budou kluci chtít výsledek potvrdit," uvedl Navrátil.

V Bratislavě se střetnou také junioři do 23 let a na Spartě juniorky stejné věkové kategorie. Hrát budou daviscupovým/fedcupovým systémem.

Na Slovensku proti sobě nastoupí dorostenci a dorostenky do 16 let a v Říčanech starší žáci a žákyně, junioři a juniorky do 18 let. V každé této věkové kategorii se proti sobě postaví čtyři nejlepší jednotlivci a dva deblové páry každé země.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
tommr
tak na to se opravdu těším ... :)
Reagovat
Jan
Já taky :)
Reagovat
lvicek
Kdy se hraje ten dalsi cesky turnaj - myslela jsem, ze to zacina dneska? A bude to nekde k videni?
Reagovat
jirkaS
dnes 15:30
O2 TV
(asi ňákej stream taky)
Reagovat
lvicek
Diky, O2 mam ted relativne nove koupeny, tak aspon k necemu malu to bude :D.
Reagovat
tommr
dneska začne na Štvanici Livescore Cup a příští týden by se tamtéž měl začít hrát Tipsport Charity Cup nebo jak se to jmenuje (týmy Petry Kvitový a Karolíny Plíškový proti sobě) ...
Reagovat
paddy
Nebo zůstaňte ve zdejší diskuzi, protože budete mít stejný zážitek :)

https://www.prozeny.cz/clanek/sprosta-turistika-vydejte-se-do-ritky-picina-i-na-sukacku-64468#seq_no=2&source=hp&dop_ab_variant=0&dop_req_id=zqo926Azv93-202006030912&dop_source_zone_name=prozeny.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist