Filmy, na které byste možná neměli koukat před dovolenou

Koukat nebo nekoukat na napínavé filmy před dovolenou? A co se všechno může stát.

Surfařka (USA, 2011) – film před dovolenou s dobrým koncem

Pokud se chystáte na poněkud aktivnější dovolenou, na níž si plánujete dát pořádně do těla na vlnách oceánu, shlédnutí filmu Surfařka, kde v hlavní roli vystoupila AnnaSophia Robb, nebude nejlepším nápadem. Mladičká Bethany je zde při jednom ze svých pravidelných odpoledních na surfu brutálně napadena žralokem a následně přichází o levou ruku.

NON-STOP (USA, 2014)

NON-STOP je bezpochyby skvělým akčním thrillerem a vřele doporučuji se na něj podívat. Ne však pokud vám za několik hodin letí letadlo a vy se už tak klepete z možných turbulencí a představy několikahodinového vznášení vysoko v oblacích. Děj filmu se točí okolo postavy Billa Markse, kterého ztvárnil úžasný britský herec Liam Neeson, jemuž v průběhu jeho letu začne neznámý terorista posílat výhrůžné sms. Anonymní zločinec požaduje, aby vládá okamžité zaslala 150 milionů dolarů. V opačném případě zabije každých 20 minut jednoho člověka na palubě.

Titanic (USA, 1997) – romantický film před dovolenou

Starý dobrý Titanic. Všichni jej známe, všichni jsme ho několikrát viděli a všechny nás dojímá stejně jako poprvé. Avšak Titanic je skvělým příkladem toho, co všechno neočekávaného se na cestách může stát.

Let číslo 93 (Velká Británie, 2006)

Katastrofické filmy s letadly unesenými teroristy patří obecně mezi oblíbené. Jistě, když je takovýto film kvalitní, často vás pohltí natolik, že rázem zapomenete na strasti, jež vás sužují. Avšak před odletem raději zvolte jiný snímek.

47 metrů (Velká Británie, 2017)

Máte rádi adrenalin a přijímáte rádi nové výzvy? Pokud si plánujete vaši dovolenou zpestřit nějakým tím nevšedním zážitkem, tento film nebude sloužit jako vhodná inspirace. Dvě dívky na dovolené, trocha alkoholu a dva mladíci nabízející jedinečnou podívanou žralokům přímo do očí – zpočátku všechno vypadá bezpečně. Klec se zdá pevná, kyslíkové bomby fungují. Jakmile však dívky vkročí do vody, najednou již není cesty zpět. Po krátké době se s nimi klec zřítí až ke dnu oceánu a ony jsou tam uvězněny s omezeným množstvím kyslíku. Co teď?

Mělčiny (USA, 2016) – nevhodný film před dovolenou u moře

Další film, jenž staví na drastickém útoku žraloka. Takže znovu, nekoukat, pokud už teď ve vás slaná voda vzbuzuje kapku nedůvěry!

Divoká řeka (USA, 1994)

Tento starší, byť stále relevantní snímek s božskou Meryl Streepovou je dalším příkladem, jak se skvělá dovolená může snadno změnit v noční můru. Pokud rádi jezdíte vodu, raději neberte stopaře. Mohli byste narazit na pár zločinců, kteří využijí vaše vodácké schopnosti.


Jak na stahování filmů a seriálů? Většinou zdarma nebo za drobný poplatek:

Uložto.cz – hodně oblíbené úložiště s filmy, seriály, dokumenty, e-knihami a spoustou dalšího (pokud byste používali i pro sdílení vlastního obsahu, dávejte pozor, aby byl obsah legální, to je důležité).

Webshare.cz – rychlé stahování filmů a seriálů za poplatek a některé i zdarma, záleží co si vyberete.

Pro nás pohodlné a pro sledování z gauče jsou asi nejzajímavější internetové a satelitní TV, namátkou jsme pár vybrali.

Voyo – online vysílání toho co zrovna běží a také velká videotéka (tedy taková videopůjčovna) v dobré kvalitě. Mají 7 dní zdarma na vyzkoušení po registraci. Pokud ve zkušebním období 7 dní sami službu nezrušíte (jednoduché), bude vám aktivováno plné předplatné.

Netflix – asi nejznámější v současné době. Opravdu mají velké množství filmů a seriálů i vlastní tvorbu. Perfektní kvalita a možnost stahování a pouštění filmů offline. Někdy jsou v českých titulcích drobné překlepy, ale nic zásadního.

Skylink – Skylink Live TV je internetová televize, která nabízí více než 60 programů. Sledovat můžete až na 4 zařízeních v rámci jednoho účtu. Je možné vyzkoušet na 30 dní zdarma.

Telly – dříve se jmenovala Digi TV. Mají základní i rozšířené balíčky kanálů a přikoupit lze např. i HBO atp. Pořady lze nahrávat a sledovat zpětně, sledovat vysílání můžete i na 4 zařízeních najednou. Jo a také mají 14 dní zdarma na vyzkoušení. 

Online sledování ZDARMA je dobré třeba na: 

Sledujserialykukaj.to nebo třeba na lookmovie.


Katastrofické filmy a akční thrillery před dovolenou asi nejsou to pravé. Na pohodovou vlnu vás mohou naladit například filmy ze školních lavic či rodinné filmy. Další skvělé tipy najdete v našem článku Nejlepší filmy.

Podobné články