Tadeáška (†4 měs.) zřejmě zabil syndrom kojenců. Policie: Zmatená matka hodila tělíčko do řeky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Tadeáška (†4 měs.) zřejmě zabil syndrom kojenců. Policie: Zmatená matka hodila tělíčko do řeky

Pietní místo za zemřelého Tadeáška (†4 měs.).
Pietní místo za zemřelého Tadeáška (†4 měs.). (Blesk.cz - Tonda Tran)

Zoufalství a strach stály za pátrací akcí po Tadeáškovi (†4 měs.). Jeho únos z parku v Hoříně na Mělnicku ohlásila matka Veronika Z. (23) uplynulý pátek. Věděla přitom, že její syn je dávno mrtvý...

Předběžné výsledky pitvy nasvědčují tomu, že miminko zemřelo přirozeně a nikdo na jeho skonu nemá podíl. Příčinou je zřejmě syndrom náhlého úmrtí kojenců. Když máma Veronika Z. (23) viděla, že její dítě je mrtvé, zmocnila se jí nejspíš panika. „Matka uvedla, že si nevěděla rady a těla se zbavila tím, že ho vhodila do řeky Labe i s kočárkem,“ řekla Aha! mluvčí policie Markéta Johnová. Vyšetřovatelé nyní prověřují, zda ze strany matky či jiných osob nedošlo k nedbalostnímu přečinu. Syndromu úmrtí kojenců v Česku každoročně podlehne kolem 25 dětí. Většímu riziku jsou vystaveni chlapci. Jednou z prevencí je využívání dudlíku a monitoru dechu v postýlce. Matka zavolala v pátek policii a uvedla, že jí syna z hořínského zámeckého parku kdosi odvezl, zatímco na chvilku usnula.

Přečtěte si
vemenozmojistary
3. 6. 2020 • 17:52

Zmatená? Spíš sjetá jak lajna 👎

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.