Šíp.deník.cz

Šplhal za svojí milenkou a zřítil se: Takhle zemřel otec Báry Hrzánové

V jedenačtyřiceti letech nešťastně zemřel Jiří Hrzán, který šplhal po římsách domu za svou údajnou milenkou. Konec konců právě ženy byly jeho slabostí. Kdyby nebyly, mohl tu ještě zářit na prknech Činoherního klubu.

1 / 13
Jiří Hrzán

V šedesátých letech minulého století patřil mezi nejslavnější herce. Jiří Hrzán byl sice malý a měl nepatrnou vadu řeči, ale ženy po něm šílely. Však jim také lámal srdce na potkání. Byl známý i tím, že byl velmi ohebný.

Odmala totiž sportoval. Byť se uměl dobře hýbat a hrát, na DAMU se nikdy nedostal. Přijali ho ale na námořní akademii do polského Štětína. K herectví se nakonec stejně dostal, i když později. První angažmá měl v divadle Semafor.

Hrzán si rád užíval života…

Jiří HrzánZdroj: Reprofoto/Youtube

…a krásných žen

Jiří HrzánZdroj: Reprofoto/Youtube

Skamarádil se s Vladimírem Menšíkem nebo Josefem Somerem. Později se společně s ním stal členem Činoherního klubu. Talent měl nejen herecký, ale i hudební. Pamatovat si ho můžete zejména jako herce. Mezi jeho nejznámější filmy patří komedie Penzion pro svobodné pány nebo Drahé tety a já, kde si zahrál s Ivou Janžurovou.

I když mu komunisté šlapali na paty, Hrzán si život užíval. „My se tolik neviděli. On měl s nima vždy problémy, zničili mu život, vyhodili ho z divadla. U nás nikdy nikdo nebyl ve straně,“ svěřila se Hrzánová pro web eurozpravy.cz.

Hrzán v divadelní hře Revizor

Jiří HrzánZdroj: Reprofoto/Youtube

S Ivou Janžurovou ve snímku Drahé tety a já

Jiří HrzánZdroj: Reprofoto/Youtube

Hrzán kouřil jednu cigaretu za druhou a stýkal se mnoha ženami. Ženatý byl dvakrát. Z prvního manželství vznikla herečka Bára Hrzánová, z druhého výtvarně nadaná Tereza.

Jiří také velmi rád trávil čas ve výškách. Lezení a šplhání – to bylo jeho. Stalo se mu to však osudné. V září 1980 natáčel komedii Juraje Herze Buldoci a třešně. Během pauzy se snažil vyšplhat po římsách a hromosvodu do pátého patra panelového domu.

Janžurová byla jako mladá krásná žena

Jiří HrzánZdroj: Reprofoto/Youtube

Šplhat měl za jednou ze svých milenek. Spekulovalo se, že to byla jeho bývalá manželka, ale ani jedna z teorií se nepotvrdila. Uprostřed domu se neudržel a zřítil se dolů. Jeho zranění byla neslučitelná se životem. Zemřel v jedenačtyřiceti letech.

Bára Hrzánová na tatínka vzpomíná moc ráda a je hrdou pokračovatelkou hereckého řemesla. Asi nejznámější hra, ve které hraje, je Hrdý Budžes.

Hrzán zemřel krátce po čtyřicítce

Jiří HrzánZdroj: Reprofoto/Youtube

Herečka Bára Hrzánová

Bára HrzánováZdroj: Profimedia

#youtube|KPS4RgWAYxo|111s#

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů