Český Rohlik.cz má nového šéfa. Zakladatel Tomáš Čupr se bude soustředit na strategii a expanzi firmy v zahraničí

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

tomas-cupr-rohlik

Foto: Rohlik.cz

Zakladatel Rohlik.cz Tomáš Čupr

0Zobrazit komentáře

Jestli se někomu v posledních měsících roztočil byznys do nevídaných otáček, byly to online supermarkety, které v době krizových opatření rozvážely potraviny do domácností po celém Česku. Rekordní čísla hlásil i Rohlik.cz Tomáše Čupra, který teď s ohledem na rychlý růst představil změny v nejužším vedení firmy.

Sám Tomáš Čupr se jako zakladatel a většinový majitel Rohlíku přesouvá do role skupinového CEO, který bude mít na starosti zejména strategický rozvoj a řízení expanze. Jeho online supermarket už totiž neoperuje jen v Česku, ale nově také v Maďarsku a brzy se chystá vstoupit do Rakouska a Německa.

Český Rohlik.cz bude nově řídit Petr Pavlík, který byl přes pět let generálním ředitelem likérky Stock Plzeň – Božkov a nyní přestupuje z vedení společnosti Albert. Čuprovi se tak více rozváží ruce, protože bude muset v následujících měsících řídit významnou expanzi, kterou současná koronavirová krize ještě akcelerovala.

petr-pavlik

Foto: Albert

Petr Pavlík přichází do vedení českého Rohlíku z Albertu

„Uvolní se mi čas na strategii skupiny a řízení náročné expanze,“ říká Tomáš Čupr, který nedávno nabídl na rozvoj firmy další dluhopisy a představil také šéfy zahraničních „Rohlíků“. Zatímco v Maďarsku se online supermarket jmenuje stejně (Kifli.hu, maďarsky rohlík) a řídí ho James McQuillan, do Rakouska vstoupí pod názvem Gurkerl.at, což v překladu znamená okurka. Brand pro německý trh prozatím vybrán nebyl.

Výkonným ředitelem v Rakousku bude Maurice Beurskens, který přichází s patnáctiletou mezinárodní zkušeností z retailu i světa startupů. Naposledy působil jako provozní ředitel v rakouské Öfferl Backerei, dříve působil také v Infarmu, Marley Spoon či Metru a Makru.

Nového šéfa získal také německý Rohlík, který povede Erich Čomor. Ten naposledy působil ve společnosti Velvon, která pod hlavičkou skupiny Home Credit vyvíjela novou digitální banku právě v Německu. Letos však nakonec Home Credit její vývoj zastavil, a tak nyní bude Čomor u našich západních sousedů stavět jiný produkt – online supermarket.

„Jsem hrdý na to, že máme po šesti letech existence Rohlíku možnost rozšířit vedení firmy o tak kvalitní profesionály se zkušenostmi z globálních značek a nadnárodních týmů. A zároveň skvělé lidi a silné osobnosti, které se ztotožnili s naší misí poskytovat dobré a kvalitní potraviny novým způsobem odpovídajícím potřebám a způsobu života moderních lidí a posunout nás dál,“ říká Tomáš Čupr.

sonia-rohlik

Foto: Rohlik.cz

Sonia Slavtcheva, finanční ředitelka skupiny Rohlík

Na mysli má také dvojici dam. V roli finanční ředitelky celé skupiny se představuje Sonia Slavtcheva, která dosud působila ve vedení společnosti Allianz a skupinovou CFO byla taktéž v Home Creditu. Slavtcheva se zároveň stává členkou skupinového boardu Rohlíku, kde doplní Tomáše Čupra, provozního ředitele Aleše Maluchu a Martina Dlouhého.

Na nově vzniklou pozici Chief HR Officer pak v Rohlíku usedá Daniela Razimová, která přestupuje taktéž z Home Creditu, kde strávila dvanáct let. Ve skupině působila nejprve jako Chief HR Officer, posléze se přesunula do zmíněného Velvonu.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym