„Do poslední chvíle jsme věřili, že letošní ročník našeho festivalu se uskuteční v plánovaném termínu,“ řekl ředitel festivalu Pavel Mikez. Organizátoři čekali na rozhodnutí ministerstva zdravotnictví, jak se k letním festivalům postaví. To nakonec rozhodlo, že budou od 25. května až do odvolání zakázána všechny hudební a umělecká představení s účastí nad 300 osob.

Malou Skálu bavily necky i muzika.
Malá Skála v létě ožije koncerty. Lidé o hudební zážitky nepřijdou

„S ohledem na toto mimořádné opatření vám musíme s politováním sdělit, že jsme nuceni zrušit letošní ročník. Mrzí nás to o to více, že poslední čtyři ročníky festivalu zaznamenaly kontinuálně vzrůstající návštěvnost,“ napsali fanouškům organizátoři a dodali, že Benátská znovu proběhne 22. až 25. července příštího roku.

Zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti na příští rok. „Výnos ze vstupného je jedním ze zásadních zdrojů našeho festivalu. Věříme, že to pochopíte a pomůžete nám, abychom těžkou situaci překonali a udrželi festival do budoucna,“ uvedli pořadatelé. Pokud budou chtít vstupenku lidé vrátit, mají podle zákona možnost požádat o vydání poukazu v hodnotě uhrazeného vstupného.

Benátská! s Impulsem 2019
FOTOGALERIE: Třídenní Benátská! opět přilákala tisíce fanoušků

Největší hvězdou zrušeného ročníku měla být německá zpěvačka NENA. Koncerty měli odehrát také Mirai, Pavol Habera a Team, Olympic, Katarína Knechtová, Meky Žbirka nebo Xindl X. Organizátoři festivalu uvedli, že se budou snažit zajistit, aby letošní dramaturgie byla v co největší části zachována pro příští rok. „Ohlas a zájem o vstupenky totiž svědčí o tom, že jsme interprety pro festival vybrali správně,“ řekli organizátoři Benátské.

Podle reakcí fanoušků bylo odložení festivalu správným rozhodnutím. „Je to pochopitelné! Zdraví je přednější. Moc se těším na další ročník a držím palce, ať se festivalu daří,“ vyjádřil podporu například Jakub Lorenc.