Do čela Rohlíku přichází Petr Pavlík z Alberta

středa, 3. června 2020, 12:30 Aktuality, Retail, Lidé MediaGuru

Do vedení českého Rohlíku nastupuje Petr Pavlík z Alberta. Tomáš Čupr se stává group CEO, který bude dohlížet na expanzi.

Petr Pavlík, zdroj: Blue Events

Petr Pavlík, zdroj: Blue Events

Online supermarket Rohlík prochází transformací na skupinové řízení svých firem. Český Rohlík bude řídit Petr Pavlík, Tomáš Čupr se stává group CEO. „Uvolní se mi čas na strategii skupiny a řízení náročné expanze,“ vysvětluje změnu Tomáš Čupr. 

Rohlík, který v příštích měsících plánuje expanzi na rakouský a německý trh, obsazuje i další pozice. Rakouský Gukerl.at povede Maurice Beurskens, německou odnož Erich Čomor. Řízení maďarského Kifli.hu zůstává beze změny v rukou Jamese McQuillana. Skupinový board, jehož členy jsou kromě Čupra také Aleš Malucha a Martin Dlouhý, doplnila na pozici group CFO Sonia Slavtcheva, do role chief HR officer nastupuje Daniela Razimová. 

Petr Pavlík přichází do Rohlík.cz z Aholdu (řetězec Albert), který vedl od roku 2016. Předtím působil ve vedení společnosti Stock Plzeň-Božkov, stál také v čele Unie výrobců a dovozců lihovin. Zkušenosti má také z londýnské centrály potravinářské a drogistické společnosti Reckitt Benckiser či z nadnárodní společnosti Procter & Gamble.

Erich Čomor dříve pracoval ve společnosti Velvon ze skupiny Home Credit, v rámci které působil i jako regionální šéf a šéf pro strategii skupiny Home Credit. Před tím zastával roli CEO Air Bank a CEO Home Credit Česko a Slovensko. Další zkušenosti má z GE Money Bank jako chief marketing and product officer, v McKinsey & Company a Procter & Gamble.

Maurice Beurskens má zkušenosti v oblasti retailu a start-upu. Před nástupem působil na pozici COO společnosti Öfferl Backerei v Rakousku, dříve v Německu jako COO společnosti Infarm a jako global head of procurement v Marley Spoon. Kariéru zahájil deseti lety práce pro Metro / Makro Cash & Carry v Polsku a ve Vietnamu.

Erich Čomor a Maurice Beurskens, zdroj: Rohlík.cz

Erich Čomor a Maurice Beurskens, zdroj: Rohlík.cz

Sonia Slavtcheva přichází do Rohlíku z vedení společnosti Allianz. Předchozím působištěm byla rovněž skupina Home Credit, kde zastávala pozici group CFO. Získala i dlouholeté finanční zkušenosti v GE Capital, kde zastávala řadu pozic v managementu nejen v České republice, ale v celém regionu střední a východní Evropy a v USA.

Ve skupině vznikla i nová pozice chief HR officer, kterou obsazuje Daniela Razimová. Nastupuje po dvanácti letech strávených ve skupině Home Credit, nejdříve jako group chief HR officer a poté v Německu ve společnosti Velvon. Působila rovněž v GE Money Bank a Philip Morris International, kde pracovala v České republice, ve Švýcarsku a v UK. HR bude ve všech zemích, kam Rohlik.cz expanduje.

Sonia Slavtcheva & Daniela Razimová, zdroj: Rohlík.cz

Sonia Slavtcheva & Daniela Razimová, zdroj: Rohlík.cz

„Jsem hrdý na to, že máme po šesti letech existence Rohlíku možnost rozšířit vedení firmy o tak kvalitní profesionály se zkušenostmi z globálních značek a nadnárodních týmů. A zároveň skvělé lidi a silné osobnosti, které se ztotožnili s naší misí poskytovat dobré a kvalitní potraviny novým způsobem odpovídajícím potřebám a způsobu života moderních lidí a posunout nás dál. Čeká nás spousta nových výzev, na které se spolu s mým týmem moc těším, říká Tomáš Čupr.  

-stk-