Miroslav Macek: Hnutí ANO v Brně „povokřálo“

03.06.2020 12:59

Středeční glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Hnutí ANO v Brně „povokřálo“
Foto: Archiv PL
Popisek: Miroslav Macek

Rabování, žhářství, ničení cizího majetku, násilnosti, to vše, co se nyní děje v USA prý mají na svědomí otroctví, rasová segregace, sociální vyloučení, špatné vzdělání, nezaměstnanost, atd., atd., ale nikdy soužití více ras s rozdílnými kulturami a životními postoji na jednom území.
Určitě si proto přečtěte něco z dějin Libérie, kam odešly tisíce bývalých otroků z USA a založili tam „svobodný“ stát – je to velmi poučné čtení.
Nejhorší na celé situaci je, že nemá žádné praktické řešení a v toku času povede k občanské válce.

***

Protesty se přenesly do Paříže, Marseille a Lille, hlásají zprávy. Jak jinak? Opět více ras na jednom území…

***

Václav Jordán, primář porodnicko – gynekologického oddělení nemocnice Schiers ve Švýcarsku:
Celé Česko se kvůli emocím, kvůli strachu, ponořilo pod hladinu vnímání reality. Kontinuální masáž na horské dráze vládních tiskovek způsobila mentální přepětí a přetížení národa. Strach se stal každodenní součástí naší společnosti.
Samozřejmě platí, že virus je reálný, může zabíjet, byť je v tomto případě smrtnost nikoli nepodobná normální chřipce. Problém ale nezůstal v rovině zdraví, celospolečensky se zpolitizoval, stal se zbraní v rukou zájmových skupin, z Covid-19 se stala i psychologická zbraň. V Česku ve skutečnosti nebyly splněny podmínky pro vyhlášení epidemie, alespoň ne tak, jak jsme se to my lékaři učili. K tomu, aby počet nemocných Covid-19 v ČR dosáhl hranice pro vyhlášení epidemie, by případů muselo být dvanáctkrát více. Národ byl ale bombardován údaji o počtu zemřelých, celosvětově se zavíraly hranice, došlo k postupnému omezování základních lidských práv a svobod člověka.
Pakliže epidemie v ČR není a nebyla, je sledování lidí pomoci tzv. chytré karantény protiústavní.
Měli bychom si proto vytvořit vlastní obranné mechanismy proti emoční zbrani, proti strachu. Onou medicínou je odvaha a odpovědnost. Jedině tak se probojujeme ke svobodě – osobní i společenské.
Nejsme ve válce, to je lež, bojujeme jen se svým podvědomím. Tak dlouho, jak dovolíme tuto hru na vojáky, tak dlouho budeme ztrácet vlastní stát i vlastní svobody. Od zástupců státu ale slyšíme, že je třeba mít přehled o pohybu osob, že chytrá karanténa tu bude pro druhou vlnu… Druhou vlnu čeho? Dalšího uchopování moci ve státě?
Nebuďme vojáky Covid-19, sundejme masky, navraťme sami sobě identitu, integritu a úctu. Nebuďme poslové a vykonavatelé strachu, ale spíše radosti a odpovědnosti pro budoucnost.

***

Čeština je jazyk vtipný:
Hnutí ANO v Brně povokřálo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…