Přejít k hlavnímu obsahu

Prostředky, které by měly být v každé kosmetické taštičce

Každá současná žena má určitou zásobu kosmetiky. Některé slečny potřebují pro vytvoření každodenního líčení jen řasenku a rtěnku. Naopak jiné krásky mají až do vrchu naplněny kosmetikou zásuvky toaletního stolku a navíc kosmetickou tašku s desítkami produktů. Častěji se až 50-60% této obrovské zásoby nepoužívá. Právě proto jsme vytvořili seznam těch nejdůležitějších základních kosmetických prostředků pro každodenní líčení.

1. Odličovací ubrousky.
Může to být malé balení ubrousků pro odstranění make-upu z obličeje a očí. V prodeji jsou také ubrousky ve větších baleních (například Avon Nutra Effects Micellar Cleansing Wipes).

2. Krém na obličej.
Je nejlepší, pokud jste si vybrali krém 2v1: na obličej a oči. A hned k tomu máme pro vás tip. Pokud si zakoupíte svůj oblíbený krém ve velkém množství, připravte si malý kontejner, do kterého můžete nalít malou porci krému a vzít s sebou.

3. Primer na obličej.
Primer na obličej může být libovolný: matný, pro zvětšené póry nebo dodávající lesk nebo na korekci pleti. Musíte si primer vybrat podle svého typu pleti a preferencí.

4. Tónovací prostředek.
Tónovací prostředek do vaší kosmetické taštičky nejlépe vybrat v malé lahvičce, aby nezabíral mnoho místa. Neboli to mohou být testery vašich oblíbených prostředků , které můžete získat při nákupu zboží ve značkových obchodech. Doporučujeme vám zkusit vzorky Avon True Colour Mattifying Foundation.

5. Korektor nebo concealer.
Korektor je užitečný nejen k maskování nedokonalostí pleti nebo ke skrytí modřin pod očima. Má také snadnější metody aplikace, takže vám může pomoci v různých situacích.

6. Balzám na rty.
Během teplého ročního období doporučujeme zkusit ochranné balzámy na rty s UV filtry, takové prostředky zabraňují negativnímu vlivu slunečních paprsků na jemnou pokožku rtů.

7. Řasenka.
Řasenka je jedním z nejdůležitějších kosmetických prostředků pro každou ženu, proto musí vždy být ve vaší kabelce. Tento unikátní produkt pomůže vytvořit okouzlující pohled a vizuálně osvěží obličej.

8. Pudr.
Může to být matný světlý pudr nebo hustý s leskem v závislosti na typu pleti. Nebo můžete ho nahradit matujícími ubrousky.

9. Tvářenka.
Ideální variantou je tint na rty 2v1, který můžete použít i jako tvářenku. Určitě ušetříte místo ve vaší kosmetické taštičce.

10. Rtěnka.
Doporučujeme vždy mít s sebou několik rtěnek. Světlou pro denní líčení a tmavší pro večerní make-up.

11. Prostředek na obočí.
Vyberte si prostředky na obočí podle vašich preferencí: může to být tužka, oční stíny a vosk nebo gel na obočí.

12. Neutrální oční stíny nebo univerzální paleta očních stínů.
Ve vaší základní make-up taštičce by vždy měla být mini sada očních stínů pro vytvoření make-upu očí. Například to mohou být nudové odstíny nebo paleta s odstíny vybranými speciálně pro vás.