Proměny Vyškova: model Nové scény i plány se synagogou

TISKOVÁ ZPRÁVA
Pozornost jistě připoutá model Nové scény.
 

 
 

Vyškov, 3. června 2020 – Je postavena v maurském stylu s bohatě členěnou fasádou. Má neckovou střechu, strop je plochý, avšak opatřený mohutnými fabiony tvořícími v interiéru „falešnou“ klenbu. Na Masarykově náměstí stojí od roku 1885, její autor je neznámý. Objekt bývalé synagogy. Záměr opravy jejího krovu a střešního pláště bude tvořit část tradiční výstavy Proměny Vyškova. Chystá se již její 27. ročník.

Jednotlivé vize i reálné investice města bude od 4. do 14. června hostit výstavní sál Muzea Vyškovska. A zdaleka nepůjde jen o budovu synagogy, kterou ministerstvo kultury v loňském roce prohlásilo za kulturní památku. Už poněkolikáté a zase trochu jinak si návštěvníci prohlédnou studie Nové scény, která má svým zaměřením a zejména kapacitou rozšířit nabídku sálu v Besedním domě. Pozornost jistě připoutá právě model samotné přístavby, který je zasazený do kontextu okolních staveb tak, aby Vyškované měli možnost ji posoudit s ohledem na nejbližší okolí. „K vidění bude rovněž návrh úpravy dopravy v ulici Kostelní, řešení parkování v lokalitě Na Hraničkách či studie úpravy expozic ZOO Parku Vyškov. Nezapomeneme ani na již probíhající investiční akce, jako je například rozsáhlá rekonstrukce venkovního bazénu,“ vyjmenoval starosta Vyškova Karel Jurka.

Na výstavních panelech nebudou chybět výtvarné práce žáků mateřských a základních škol, zájemci si prohlédnou i velké investiční akce soukromých subjektů: developerský projekt Letní pole, který počítá s více než 130 byty o různých dispozicích, i budoucnost areálu prádelny Chrištof, kde rovněž vzniknou bytové domy.

Výstavu Proměny Vyškova připravuje stejně jako v minulých letech odbor územního plánování a rozvoje. Letos je nicméně s ohledem na situaci nutné dodržovat ve výstavním sále přítomnost maximálně 16 osob najednou.

Výběh pro psa dinga.

 

Odkazy

 
Zodpovídá: Bc. Michal Kočí
Vytvořeno / změněno: 3.6.2020 / 3.6.2020

Počet návštěv: 1156
 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém