HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR – JIHOČESKÝ KRAJ: Nedávné výjezdy k událostem na Prachaticku

HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR – JIHOČESKÝ KRAJ: Nedávné výjezdy k událostem na Prachaticku

Pondělí 1. června

14:37 Technický zásah – V Nádražní ulici ve Vimperku odstranila místní profesionální jednotka sršní hnízdo z půdy rodinného domu.

16:57 Únik nebezpečných látek – Prachatická profesionální jednotka zlikvidovala v Jeronýmově ulici ve Vlachově Březí ze silnice motorový olej vyteklý z osobního auta.

19:03 Dopravní nehoda – Za obcí Husinec ve směru na Prachatice havaroval kamión. Z převráceného kamiónu vytékaly do vodoteče provozní kapaliny. Zasahující profesionální hasiči ze stanice Prachatice únik zastavili a naftu, která zbyla v nádržích, přečerpali do nádob. Kvůli sanaci okolní půdy byla přes operační středisko informována ČIŽP. Po 21. hodině se na místo nehody dostavila odtahová služba a následně také bagr, kterým byl převážený náklad přeložen. Prachatická jednotka zásah ukončila. K nehodě však byli hasiči povoláni opětovně, a to okolo půl druhé ráno. Policie ČR zažádala o úklid vozovky. Při převrácení, vyproštění a odtahu kamiónu vytekly na silnici ještě další provozní kapaliny. Zásah hasiči ukončili po půl třetí ranní.

20:06 Požár – V Horské Kvildě uhasili vimperští profesionální hasiči vznícené saze v komíně rodinného domu. Požár je beze škody.

Úterý 2. června

9:28 Technický zásah – K otevření bytu, ve kterém zůstala zapnutá plotýnka, vyjeli profesionální hasiči z prachatické stanice do obce Ostrov. K zahoření potravin nedošlo.

16:23 Technický zásah – Dva pytle cementu rozsypané na silnici v Libínském lese zaměstnaly zhruba na 40 minut profesionální hasiče z prachatické stanice.

Středa 3. června

7:32 Dopravní nehoda – Profesionální hasiči ze stanice Prachatice byli vysláni do Vitějovic, sídelní jednotky Na Osuli, kde byla ohlášena dopravní nehoda kamiónu. Průzkumem hasiči zjistili, že kamión je na vozovce a svým návěsem částečně mimo vozovku. Nevytékají z něj žádné provozní kapaliny a nikdo není zraněn. Jelikož žádné jiné nebezpečí nehrozilo, předali hasiči nehodu policistům k šetření. Kamión bude vyprošťovat specializovaná firma.

9:24 Technický zásah – V Hradební ulici v Prachaticích odstranila místní profesionální jednotka hnízdo nebezpečného hmyzu.

(vm)

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře