Znalosti pro děti

Skolaci
Jak nadchnout děti pro zeměpis, přírodopis či dějepis? Určitě díky povedeným knihám plným ilustrací! Děti v nich zjistí, jak vypadá život v jiných zemích, poznají významné Čechy a seznámí se s různými svátky a festivaly napříč světem.

Letadélko Váša vezme čtenáře na cestu kolem světa, aby se seznámili s cizími zeměmi. Poznají tamní obyvatele, jejich zvyky, každodenní život a okolní přírodu. Stačí se pohodlně usadit a vyrazit vstříc poznání.

Jistě víte, že všichni lidé na světě nežijí a nevypadají úplně stejně jako my v České republice. Mají okolo sebe jinou přírodu a jsou zvyklí na odlišná zvířata než my.
Chtěli byste obletět svět a poznat život a zvyky lidí v jiných zemích? Vypravte se s letadélkem Vášou na cestu kolem světa a zažijte spoustu dobrodružství.
Tak nasedat a letíme!

Ukázka z knihy

Letem svetem s vasou

Letem světem s Vášou

Autorka: Marcela Kotová
Ilustrovala: Zuzana Dreadka Krutá

Počet stran: 104
Vazba: vázaná
Formát: 168×222 mm
ISBN: 978-80-271-2530-2
Doporučená cena: 239 Kč

 

Knihu Letem světem s Vášou vydalo nakladatelství Grada. Nezapomeňte si prolistovat ukázku.

O autorce

Marcela Kotová píše knihy pro děti. Mezí její tituly patří např. Pohádkové minimuzikály pro děti (naše ukázka),  Rozhýbej svůj jazýček či Poslouchám pohádku a čtu podle obrázků (naše ukázka).

————————————————

Prostřednictvím nevšední encyklopedie se malí a zvídaví cestovatelé dozví plno nových informací o různých svátcích, festivalech a oslavách po celém světě. Pochopí jejich smysl a tradice. A bonusem jsou tipy, jak uspořádat vlastní oslavu.

Jsem Tomáš Svátek. Mám takové zvláštní jméno a možná proto mě už od malička zajímají všechny možné oslavy a svátky. A o všech si vedu deník. No fakt! Třeba jak to vypadá, když se slaví Rok draka v Číně nebo když rozkvetou sakury v Japonsku, jak si Evropané kutálí sýr nebo pálí čarodějnice, Španělé se odívají do květin, Mexičané se radují na dušičky, jak vypadají svátky v teplé Austrálii, válečný tanec na Novém Zélandu nebo zase naopak oslava u Eskymáků nebo bláznivé veselý na obou Amerických kontinentech. Už vím, kdy voní kořením celá Indie nebo se v Africe pod nohama mnoha tanečníků neskutečně práší. A vůbec by Vás nenapadlo, jak často se oslavují tak obyčejné věci jako je oheň, voda a jídlo. A do čeho všeho se my lidé dokážeme vymódit. Některé oslavy jsou jen tak pro zábavu a jiné jsou tu už stovky let. Jestli chcete, můžete si můj deník pročíst a třeba si nějakou tu oslavu udělat i doma. No fakt!
Nevšední encyklopedie o různých svátcích, festivalech a oslavách světa je určena všem cestovatelům od 9 let, ať už jezdí s opravdovým batohem na zádech nebo jen prstem po mapě. Kniha odpovídá i na otázky proč lidé oslavují a z jakého důvodu jejich oslava vypadá právě tak, jak vypadá.
Nedílnou součástí knihy jsou i tipy, jak si takovou oslavu uspořádat doma.

Ukázka z knihy

Svet plny svatku

Svět plný svátků

Autorka a ilustrátorka: Jitka Římánková

Počet stran: 80
Vazba: vázaná
Formát: 225×225 mm
ISBN: 978-80-262-1593-6
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Svět plný svátků vydalo nakladatelství Portál, kde najdete i další ukázky.

O autorce

Jitka Římánková je grafička, ilustrátorka a animátorka, proto knihu o Tomáši Svátkovi nejen píše, ale i maluje. Její oblíbenou výtvarnou technikou je kresba pastelkou a velkým osobním zájmem je cestování.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

Česká republika má mnoho významných osobností, které něčeho dosáhly a zanechaly svou stopu v historii. Češi excelovali jak v přírodních vědách, tak i ve sportu či kultuře. Připomeňte si jejich jména a úspěchy a opět pocítíte hrdost na svou vlast.

Víš, které naše osobnosti se celosvětově proslavily? Co velkého dokázaly, proč se staly slavnými, v čem vynikaly nebo v čem byly a jsou výjimečné? V této knížce se dozvíš odpovědi nejen na tyto otázky, ale také spoustu dalších informací a zajímavostí o významných lidech naší země a zjistíš, co by o nich měl znát každý správný Čech, Moravan i Slezan!
Máme právo být hrdi na to, co všechno naše osobnosti dokázaly. Kam díky nim naše malá země posunula vědu a techniku, jak a čím přispěla na světové výzkumy a objevy. Dozvíte se, co úžasného jsme dokázali v umění nebo kam jsme posunuli lidské možnosti i výkony ve sportu.
Tato kniha pro vás jistě bude inspirací a připomene vám, proč být hrdí na naše významné osobnosti, a také na to, že žijete právě v České republice!

Ukázka z knihy

Koho ma zna spravny Cech

Koho má znát správný Čech

Autor: Michal Vaněček
Ilustroval: Václav Ráž

Počet stran: 144
Vazba: vázaná
Formát: 215×275 mm
ISBN: 978-80-271-2259-2
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Koho má znát správný Čech vydalo nakladatelství Grada. Můžete si přečíst další ukázku.

O autorovi

Michal Vaněček je autorem úctyhodné řady téměř třiceti knih povídek a pohádek. Ač to vypadá na první pohled zcela neslučitelně s pohádkami, jeho hlavní profesí jsou informační systémy.  Je spolumajitelem a ředitelem společnosti T-SOFT a.s., a to již 27 let. Mimo to se věnuje nadaci a charitativní činnosti. V rámci Nadace T-SOFT ETERNITY vydává též knížky, zejména s medicínskou tematikou nebo s tematikou, která je obtížně uplatnitelná komerčně. Sám se jako autor, spoluautor nebo manažer podílel na téměř šedesáti knižních titulech a CD. V současné době významně spolupracuje s nakladatelstvím Grada, kde vydává úspěšné a oblíbené knihy pro děti i pro dospělé. Napsal knihy jako Co má vědět správný Čech či Co má poznat správný Čech.

Zdroj informací: nakladatelství Grada

————————————————

Zvířata se v mnohém od lidí liší, ale zároveň mají dost věcí společných. Některá jsou natolik odlišná, že nás svým zjevem fascinují. A právě o nich nyní máte šanci zjistit to nejzajímavější.

Se zvířaty toho máme hodně společného, ale v ledasčem se od nás liší. V této knížce se kromě jiného dozvíte: k čemu všemu má slon uši, které zvíře má nejvíc nohou, jestli je krtek opravdu slepý.
Seznamte se s jedinečnými zvířaty, poznejte jejich zvláštnosti a objevujte krásu kolem nás.

Ukázka z knihy

Musi si lvi strihat hrivu_ukazka

Doporučujeme

Přečtěte si další z knih pro děti a mládež nakladatelství Kazda, např. Slyšíš, jak mluví stromy?Velká cesta aneb jak se z nás díky slepici stali ochránci klimatuCo drží Měsíc na obloze?Copak ze mě bude? nebo Kdopak to tu běžel?.

Musí si lvi stříhat hřívu?

Čím nás zvířata fascinují a v čem se od nás liší
Autoři: Ernsten Svenja, Tobias Pahlke
Přeložila: Dagmar Heeg

Počet stran: 31
Vazba: vázaná
Formát: 231×235 mm
ISBN: 978-80-88316-71-8
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Musí si lvi stříhat hřívu? vydalo nakladatelství Kazda. Prohlédněte si celou ukázku.

————————————————

Nahlédněte do knihy o tom, o čem se většinou nemluví. A tím je zvířecí trus, který je také důležitý pro poznání přírody. Pokud víte, na co se zaměřit, zjistíte toho o životě zvířat opravdu hodně.

Zvířecí trus je jednou z nejdůležitějších věcí na světě. Že není? Máme vás přesvědčit? Nakoukněte do téhle knížky a dozvíte se, co se s trusem v přírodě děje, co všechno se z něj dá zjistit a mnoho jiného, co by vás asi nenapadlo.

Ukázka z knihy

Bobky sisky a jina hovinka

Bobky, šišky a jiná hovínka

Autor: Nicola Davies
Přeložil: Tomáš Kapic
Ilustroval: Neal Layton

Počet stran: 64
Vazba: vázaná
Formát: 255×295 mm
ISBN: 978-80-7529-870-6
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Bobky, šišky a jiná hovínka vydalo nakladatelství Slovart, kde najdete i další ukázky.

————————————————

Veronika Válková a Petr Kopl opět spojili síly a v dalším díle Kouzelného atlasu putování časem poslali hrdinku Báru do doby, kdy se chýlí ke konci druhá světová válka. Prožijte s ní Pražské povstání.

Je 25. dubna 1945. To, že do konce druhé světové války zbývají dva týdny, ví jen Bára. Německá armáda ustupující před Spojenci se v Čechách a na Moravě hodlá bránit do posledního dechu. Když v Praze vypukne povstání, Bára cítí povinnost zapojit se do něj jako zdravotnice s oddílem skautů, s nimiž se stačila spřátelit. Ani si nepřipouští, že ve válce může jít o život nejen jí…
Historička Veronika Válková ve svých knihách přenáší čtenáře do skutečné, reálné historie, kde spolu s Bárou zažívají napínavé chvilky, zároveň se toho ale také hodně dozvědí.

Ukázka z knihy

Na pondělí totiž připadl státní svátek, a tak se vydali na prodloužený víkend k babi jizerské. Cesta tam byla trochu utrpení, protože tatínek zkoušel Báru z toho, proč je sedmnáctého listopadu státní svátek, a když to nevěděla, musela si nejdřív vyslechnout přednášku o úrovni svých vědomostí a stavu paměti, protože tohle se přece učili loni ve vlastivědě, pak o úrovni českého školství, které nedokáže tak zásadní informaci vštípit  dítěti do hlavy, a ve finále o tom, proč je sedmnáctého listopadu státní svátek a proč je to významný den vlastně hned dvojmo.

Můžete si přečíst zbytek ukázky.

Doporučujeme

Bára už navštívila řadu zemí a různé historické éry:

zobrazit info o knize   zobrazit info o knize   zobrazit info o knize

Pražské povstání

Růže a barikády
Autorka: Veronika Válková
Ilustroval: Petr Kopl

Počet stran: 160
Vazba: brožovaná
Formát: 133×200 mm
ISBN: 978-80-271-0362-1
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Pražské povstání vydalo nakladatelství Grada.

O autorce

PhDr. Veronika Válková vystudovala latinu a historii na FFUK a oba tyto předměty vyučuje na šestiletém Gymnáziu Na Pražačce v Praze 3. Sama je absolventkou výtvarné větve tohoto gymnázia. Pod pseudonymem Adam Andres publikuje fantasy – dnes již kultovní sérii Wetemaa (více na www.wetemaa.cz). Pro SPN napsala řadu učebnic dějepisu pro ZŠ a gymnázia a metodických příruček k těmto učebnicím. Má pravidelný sloupek v časopise Rodina a škola. Kromě psaní ráda cestuje po Evropě i mimo ni (nejraději na Island), hraje na klavír, fotografuje (zvlášť broučky), vyšívá, studuje cizí jazyky, učí se kreslit ve Photoshopu, zabývá se etymologií, antroponomastikou, vulkanologií a vůbec vším, co se kde šustne.

Zdroj informací: nakladatelství Grada


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLetem světem s Vášou

Kotová, Marcela

Grada, 2020

zobrazit info o knizeSvět plný svátků

Římánková, Jitka

Portál, 2020

zobrazit info o knizeKoho má znát správný Čech

Vaněček, Michal

Grada, 2020

zobrazit info o knizeMusí si lvi stříhat hřívu?
Čím nás zvířata fascinují a v čem se od nás liší

Svenja, Ernsten - Pahlke, Tobias

Kazda, 2020

zobrazit info o knizeBobky, šišky a jiná hovínka

Davies, Nicola

Slovart, 2020

zobrazit info o knizePražské povstání
Růže a barikády

Válková, Veronika

Grada, 2020

Napsat komentář