Hlavní obsah

Oblepili auto jídlem, aby pomohli strádajícím v koronakrizi

Pár z thajské provincie Ubon Ratčathani stvořil něco na způsob mobilní komunitní spíže, aby pomohl lidem ve venkovských oblastech, které koronavirus připravil o zdroj obživy. Doslova oblepil auto jídlem a pustil se do rozvozu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Thajský pár vytvořil z auta pojízdnou komunitní spížVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Dobročinnost v čase koronavirové pandemie nabírá mnoho forem. U nás se ve velkém šily roušky, v Thajsku se zase objevilo auto, které bylo doslova oblepené jídlem. Nikoliv však, že by nějaký zbohatlík chtěl nevkusně ukázat, že se ho to celé netýká - právě naopak.

Bílá Mazda 2 ve videu oblepená balenými potravinami je práce mechanika Thawana Tomkhama a jeho manželky Benjamas Sriratchawangové. Podle agentury AP, která video zveřejnila, se pár nechal inspirovat tzv. komunitními spížemi.

Autonomní vozy pomáhají v koronavirové krizi. V Kalifornii rozvážejí jídlo

AutoMoto

Ty mají v Thajsku formu budek, z nichž si lidé mohou vzít jídlo a nějakou jinou potravinu, které mají hodně, tam zase dát pro někoho jiného. Idea je pomoci těm, kterým koronavirus způsobil vážné existenční problémy.

Takovéto komunitní spíže vyrostly po celém Thajsku už před mnoha týdny. Podle Tomkhamy a Sriratchawangové ovšem stále jsou lidé, zejména ve venkovských oblastech jejich domovské provincie Ubon Ratčathani, kteří potřebují potravinovou pomoc. A tak ze své mazdy stvořili něco jako mobilní komunitní spíž.

Foto: Yuttachai Kongprasert, ZUMA, ČTK

Tzv. komunitní spíž v Bangkoku (fotografie z 11. května 2020)

„Nemáme plán, jak dlouho budeme takhle jezdit. Původně jsme to chtěli dělat, než vyčerpáme peníze, které jsme na to odložili. Nicméně, pokud by lidé chtěli nějaké jídlo darovat, rádi budeme jezdit déle,” komentuje nápad Tomkhama.

Přesto se člověk neubrání dojmu, že to šlo udělat i jinak, méně pompézně. Jako jeden z nápadů se jeví naložit jídlo do kufru s tím, že kdo by potřeboval, mohl by si ho otevřít. Anebo stejným způsobem naložit jídlo na přívěsný vozík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám